Flyselskap

Thai Airways med flash-fares (lav sesong)

flash-fares

Thai Airways innledet fredag 10. mars, et såkalt «flash-fares sale» med noen kjente destinasjoner i Asia og Australia til meget hyggelige priser.

Kampanjen gjelder for reise i økonomiklasse t/r til følgende byer:

Destinasjon        Priser fra
Bangkok 3 671
Chiang Mai, Krabi, Phuket 3 848
Phnom Penh, Ho Chi Minh City, Hanoi, Yangon, Kuala Lumpur 4 048
Bali, Singapore, Jakarta, Manila, Hong Kong, Taipei 4 135
Auckland, Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney 6 908

Salgsperiode: 10 mars 2017 – 17 mars 2017

Reiseperiode: 18 april – 20 juni 2017 (Black-out – sommerferie i Noreg)  10 august – 31 oktober 2017

Flash-fares & regntid

Det er tidvis mye regn i Thailand, regntiden er stort sett mellom april til juni, september og oktober. I disse tidene reduseres hotellprisene med 10-50 %. Og derfor kan du spare mye penger. Grunnen til at dette regnes som lavsesong er fordi at det er regntid, dette er som regel ikke noe problem.

Thai Airways

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkte mellom Oslo og Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

Da hoveddelen av turisttrafikken til landet kommer fra Europa, har Thai hatt liten trafikk til Nord-Amerika, hvor selskapet samarbeider med Lufthansa. Den 1. mai 2005 startet imidlertid Thai en non-stop rute Bangkok-New York JFK (rute TG790/791) med sin nye Airbus A340-500. Med en flytid på 17 timer var dette den raskeste direkte flyvning fra Sydøst-Asia til USAs østkyst. Dette var også en av de lengste internasjonale flyruter.