Hotel

Ny hotelldirektør tar over roret på Amerikalinjen ved Jernbanetorget

jernbanetorget

Wilhelm Hartwig, som har lang fartstid i hovedstadens hotellbransje, har nettopp takket ja til stillingen som hotelldirektør på Petter Stordalens seneste Oslo-prosjekt, Amerikalinjen.

Det er med skrekkblandet fryd jeg går inn i dette prosjektet, men jeg er trygg på at vi frem til åpning skal tiltrekke oss de aller beste medarbeiderne i Norge. Mennesker som brenner for service og mangfold og som forstår verdien av autentisitet for å kunne skape unike gjesteopplevelser. Jeg gleder meg enormt til å få lede utviklingen av hotellet og ser frem til å være med å sette Amerikalinjen på kartet, sier Wilhelm

Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Foto: Marcin Ptak

Hartwig begynte i hotellbransjen som bellman i 2001. Og har siden den gang steget i gradene. De siste fem årene har han utmerket seg i en rekke ulike stillinger og demonstrert en unik lidenskap og teft for hotelldrift. Senest som hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Folketeateret og Clarion Collection Hotel Gabelshus i Oslo.

Clarion Collection gratulerer Wilhelm så mye med spennende utfordringer. Han takkes for sitt engasjement og begeistring ved både på Clarion Collection Hotel Gabelshus og Clarion Collection Hotel Folketeateret. Wilhelm har vært en stor bidragsyter ved disse hotellene, og begge har hatt fin utvikling under hans ledelse

Tina Våtvik Olsen, driftsdirektør i Clarion Collection Norge.

Amerikalinjen på Jernbanetorget

Det gule signalbygget midt på Jernbanetorget rommet i sin tid kontoret til den svært tradisjonsrike Norske Amerikalinjen. Nå skal bygget gjennom en transformasjon, men bakgrunnen gjør at mennesker i bevegelse blir en sentral del av DNAet til det nye hotellet. Amerikalinjens 124 rom vil by på sentral beliggenhet, “king size service” og et generøst restaurant- og bar-tilbud for både hotellgjester og Oslos befolkning.

Vi er svært begeistret for å ha Wilhelm på teamet. Hans bakgrunn viser til et lederskap som inspirerer de rundt han, driver resultater og spisser konsepter. Han er med andre ord helt rett for dette prosjektet og vi ser frem til å følge han i utviklingen av hotellet forteller

Trond Bastiansen, Chief Operating Officer i Nordic Hotels & Resorts.

Hartwig tiltrer stillingen den 1 August 2017, og Amerikalinjen åpner dørene sommeren 2018.

Bildet er hentet fra Nasjonalbibliotekets bildesamling Jernbanetorget,Østbanehallen, Oslo, Oslo

Den norske Amerikalinjes hovedkontor

Er en kontorbygning som ligger på Jernbanetorget 2 i Oslo. Som navnet sier var den tidligere hovedkontor for Den norske Amerikalinje. I 1915 utlyste NAL en arkitektkonkurranse for nytt kontorbygg. Vinnere ble Andreas Bjercke og Georg Eliassen, og bygget ble oppført i perioden 1916–1919.

Torget var i 1915 under nyregulering. Hieronymus Heyerdahl hadde laget en reguleringsplan for denne viktige plassen, og det ble i konkurransen stilt strenge krav til dette bygget, som skulle danne sørveggen av torget. Bjercke og Eliassen leverte to forslag; det andre fikk fjerdeplass.

Arkitektene designet også møbler og lamper til lokalene og valgte ut gardiner og tapeter. Dessverre gikk en del av interiørene tapt i en brann i 1986.