Article

Sommertips: Europas 10 beste strender

beste strender

De aller fleste legger ferien til varme solsikre land i Europa om sommeren. Det er relativt rask flytur, behagelig temperatur, vi vet hva vi får og du må faktisk ikke reise så veldig langt for å nyte fantastisk vakre strender, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

TUIs topp 10:

10. Barceloneta Beach, Barcelona

Dette er egentlig ni forskjellige strender som henger sammen. De ligger midt i byen og er fine og brede. Du kan gå strandpromenaden hele veien. Muligheten for å kombinere storbyliv med sol- og badeferie gjør at strendene i Barcelonakommer med på listen.

9. Paradise Beach, Kos

Stranden med det paradisiske navnet ligger på Kos og kommer selvfølgelig med på listen vår. Passer også fint som en utflukt for barnefamilier. Marie gir dette tipset :

”Lei en bil og dra til Paradise Beach, en fantastisk strand med herlig bading og nydelig vann!”

8. Cala Conta, Ibiza

Denne stranden ligger mot vest og er stranden for deg som liker vakre solnedganger. På Ibiza generelt, og Cala Conta spesielt er solnedgangen en greie. Folk samles på stranden for å se at himmelen farges rød og oransje. Perfekt instamotiv!

7. Cala Macarella, Menorca

Med hundrevis av badeviker, eller calas som de kalles, er det stor mulighet for å finne et helt eget badested på Menorca. Her er det fint å gå på oppdagelsesferd til fots, eller leie en sykkel eller bil. Cala Macarella er en mellomstor strand, og den får du dessverre ikke ha for deg selv. Men den er vakker, med grønn pinjeskog, turkisblått vann og båter som ligger og dupper i overflaten.

6. St.Pauls Bay, Rhodos

Solsikre Rhodos har massevis av strender, noen har vi allerede tipset om i listen vår over verdens 10 beste strender. Men vi tar gjerne med lille St. Pauls Bay som ligger sør for Lindos i denne listen. Emilia, en av guidene våre, sier dette om denne lille godbiten av en strand:


”Den er perfekt for en rolig dag på stranden! Den lille bukten har to strender, hvorav en er kunstig, og det krystallklare vannet er som skapt for snorkling. Den lille lokale kirken har en vakker utsikt over bukten og Lindos by, og er veldig populær å gifte seg i.”

 

5. Elafonissi, Kreta

Stranden ligger sydvest på Kreta og har nærmest kjendisstatus. På grunn av pulveriserte skjell går sanden i rosa toner (jo da, det er sant!) Blir det for trangt om plassen kan du vasse over mot sandbanken og øya som ligger utenfor.

4. Praia da Falésia, Algarve

Denne vakre stranden ligger bare en drøy mil sørøst for Albufeira i Portugal. Den er seks kilometer lang og har gylden sand, dramatiske sandklipper og uendelig utsikt over Atlanterhavet.

3. Es Trenc, Mallorca

Stranden har lys, nesten hvit sand, krystall klart vann og ligger sør på Mallorca. Her kan den som vil sole hele seg ettersom en del av stranden er nudiststrand.

2. Playa de Formentor, Mallorca

På motsatt side av øya, nesten helt i nord, finner du en annen av øyas populære strender. Playa de Formentor har finkornet sand og langgrunt vann. Det er vel verdt å ta turen, den svingete veien fra Puerto de Pollensa kan by på mye vakker utsikt og perfekte steder for fotostopp.


1. Shipwreck Beach, Zakynthos

Kjært barn har mange navn, denne stranden er også kjent som Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios som den opprinnelig heter. I 1980 gikk skipet MV Panagiotis på grunn og ble forlatt like utenfor Zakynthos. Nå ligger vraket på stranden som er omgitt av høye, lyse kalksteinsklipper. Bør oppleves!