Flyselskap

Qatar Airways åpner ytterlige 12 nye ruter i 2018

12 nye ruter i 2018

Qatar Airways åpnet mandag formiddag sin messe-stand på reiselivsmessen ATM Arabian Travel Market i Dubai. Flyselskapets eksentriske CEO, Mr. Mr. Akbar Al Baker benyttet selvfølgelig anledningen til å komme med noen nyheter.

Størst interesse var det nok knyttet til selskapets nye Business class produkt Q-Suites, som første gang ble presentert på reiselivsmessen ITB i Berlin den 8. mars 2017. Nå har Qatar Airways også fått laget en ny promotion video for produktet.

De første Qsuites vil bli installert på selskapets eksisterende fly fra juni og med en hastighet på cirka et fly per måned. Produktet vil først bli tilgjengelig på rutene fra Doha Hamad International til London, Paris og New York.,

12 nye ruter i 2018

I tillegg til allerede annonserte rute-nyheter, ble følgende 12 nye ruter i 2018 presentert.

Doha Utapao Thailand UTP
Doha Chittagong Bangladesh CGP
Doha Accra Ghana ACC
Doha Abidjan Elfenbenkysten ABJ
Doha Mombasa Kenya MBA
Doha San Franciso US SFO
Doha Cardiff Wales CWL
Doha Mykonos Hellas JMK
Doha Malaga Spania AGP
Doha Lisboa Portugal LIS
Doha Praha Tsjekkia PRG
Doha Kiev Ukrania IEV

Det antas rutene fases inn i forbindelse med sommerprogrammet for 2018, det vil si siste uken i mars 2018. For oss som er bosatt i Norge, er det vel spesielt rutene til Utapao, Thailand og Chittagong i Bangladesh som er mest interessante.

U-Tapao internasjonale flyplass er en felles sivil-militær flyplass som server byene Rayong og Pattaya i Thailand. Den ligger i Ban Chang District i Rayong-provinsen. U-Tapao ligger omtrent 140 kilometer sørøst for Bangkok, og omtrent 45 minutters kjøring fra Pattaya (Thailands mest populære badeby).

Ellers er det en solid økning på destinasjoner i Europa, og ikke minst San Francisco, California.