Flyselskap

Gratulerer med dagen !

nasjonaldag

Gratulerer med dagen. Det er 17. mai og Norges nasjonaldag ! 

Den 17. mai er Norges nasjonaldag. På denne dagen i 1814 ble Norges Grunnlov datert og undertegnet av presidentskapet i Riksforsamlingen på Eidsvoll. Forsamlingen valgte deretter enstemmig regenten, prins Christian Frederik, til konge av et uavhengig Norge. Senere samme dag mottok han en deputasjon av representanter, ledet av president Georg Sverdrup, som meddelte ham valget og overrakte ham et renskrevet eksemplar av Grunnloven.

De øvrige representantene underskrev og beseglet Grunnloven 18. mai. 19. mai møtte Christian Frederik i Rikssalen og bekreftet at han mottok kongevalget som en gave fra folket, og han sverget å regjere i overensstemmelse med Grunnloven.

Nasjonaldag = Nyt dagen

Dette innledet en kort periode for Norge som uavhengig stat, før landet etter en kortvarig krig med Sverige måtte inngå våpenhvile gjennom Mossekonvensjonen. Denne avtalen innebar at Norge godtok en personalunion med Sverige, men beholdt Grunnloven med de endringer som unionsinngåelsen gjorde nødvendige. Det medførte blant annet at ordet «uafhængigt» i § 1 i den reviderte Grunnloven av 4. november 1814 ble erstattet med ordet «selvstændigt». Innenfor unionen beholdt Norge selvstendighet og separate statlige institusjoner, bortsett fra kongen og utenrikstjenesten.

Fra 1947 er 17. mai en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag med arbeidsfri i Norge. Barn og voksne har siden slutten av 1800-tallet feiret dagen mer enn det som er vanlig for mange andre lands nasjonaldagsmarkeringer, blant annet med barnetog.

Foto: Forsvaret


Hei og gratulerer med nasjonaldagen,

Gårsdagen, tirsdag 16. mai var jeg invitert på opptil flere russe-busser på «rulling», samtidig med at det ble bloggens beste dag noen sinne.

Over 3 000 mennesker stakk innom, og det setter jeg stor pris på.

I dag er det nasjonaldag, og den skal ikke tilbringes på PC, Nettbrett eller Smart-phone.

Fortsett å spre det glade budskap, og vi skal levere nyheter fra flyplass, flyselskap og reise-verden.

Følg og like-bloggen på Facebook .

Vi har også opprettet en egen gruppe på FB som heter flightdeals.no. Det er en lukket gruppe, men vi er åpne for de aller fleste. Vi publiserer alle mulige flytilbud, men i hovedsak fra Norge.

Meld deg inn – og bruk dele funksjonen !

 

https://www.facebook.com/groups/1868751430009451/