Article

Pinsen og Kristi Himmelfart gir økt reiselyst!

Pinsen

Nordmenn er glade i å utnytte feriedagene sine og mange velger å reise utenlands når muligheten byr seg. I år faller Kristi Himmelfart sist i mai, mens Pinsen er første helgen i juni.

Sommeren har kommet for fullt i Europa selv om den kanskje ikke gjør seg gjeldene på våre breddegrader enda. Storbyferier er spesielt attraktive i disse helgene. Kort reisevei og mye å velge mellom frister, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser

 

Kristi Himmelfart

Bestillingene øker med 22 prosent sammenliknet med i fjor. Mange tar seg fri på den inneklemte fredagen slik at de kan være borte i 4 dager og det blir en miniferie.

København er det mest populære reisemålet i år med en økning på 23 %. Kort reisevei, mange flyruter og ikke minst at vi kjenner oss litt som hjemme gjør København til en sikker vinner i våre hjerter når vi skal på kortere ferier. Lisboa øker mest og klatrer fra 13. til 6. plass på listen med en økning på nesten 300 prosent, riktignok fra små tall i fjor.

Toppliste for bestilling i Kristi Himmelfartshelgen.

1.København (2)

2.London (1)

3.Amsterdam (4)

4.Paris (7)

5.Reykjavik (3)

6.Lisboa (13)

7.Stockholm (6)

8.Tallinn (12)

9.Helsinki 8

10.Nice (16)

Tall i ( ) er fjorårets plassering

Pinsen

Økningen av bestillinger i pinsen totalt er på 5 prosent mot i fjor. Amsterdam er pinsens mest populære reisemål med nærmest en fordobling av antall bestillinger mot i fjor. Trenden med at Amsterdam blir stadig mer populær har vi sett en stund, og Nederlands hovedstad har virkelig gjort byks oppover topplisten for hele sommerens bestillinger.

Den største overraskelsen denne pinsen er kanskje Brussel som klatrer på listene med en veldig stor økning mot i fjor. EUs hovedstad er en vakker by som vi kanskje endelig har fått øynene opp for, sier Wolff Andresen.

Toppliste for reiser i pinsen. Bestilt t.o.m 18. mai 2017

1.Amsterdam (3)

2.København (2)

3.London (1)

4.Brussel (11)

5.Roma (10)

6.Barcelona (6)

7.Paris (4)

8.Düsseldorf (13)

9.Wien (16)

10.Gdansk (14)

Tall i ( ) er fjorårets plassering