Flyselskap

Icelandair blir det første flyselskapet som kan tilby high speed internett

High Speed

Når Icelandair fra 2018 utvider flyflåten med 16 Boeing 737 Max, blir flyene gradvis utstyrt med high – speed internett. Det betyr at det blir mulighet til å streame film, være online i en kvalitet og hastighet som om man satt hjemme i sofaen.

Det er teknologi fra ViaSat som gjør dette mulig, med denne siste teknologien kan man sitte i flysetet, 35000 fot over havet, og streame yndlingsserien, se en fotballkamp, sjekke nyheter osv. High Speed internett gir mulighet for streaming om bord.

Rent teknisk betyr det at passasjerens enheter forbindes direkte med ViaSat-2Ka satellittnettverk over Nord-Amerika og Atlanterhavet, i Europa KA-SAT nettverket, som delvis eies av ViaSat gjennom deres samarbeid med Eutelsat.

Gate-to-gate High Speed

Icelandair var det første europeiske flyselskapet som innførte gate-to-gate wi-fi, tilsvarende 3G, med investeringen i den nye teknologien fra ViaSat kan Icelandair tilby en av de beste internettforbindelser som finnes, i luften.

Icelandairs 16 B737 MAX får ViaSat inflightteknologien installert etter levering. Dette forventes påbegynt i mars 2018 og fortsetter til utgangen av 2020.

Icelandair har 46 destinasjoner, hvorav 18 i Nord-Amerika – 13 i USA og 5 i Canada. Nye amerikanske destinasjoner i 2017 er Philadelphia (mai 2017) og Tampa Bay (september 2017). Forventet passasjertall i år er 4 mil, en stigning på 450.000 i forhold til 2016.

Om Icelandair

Icelandair er det ledende flyselskapet som tilbyr transport til og fra Island og det øvrige Europa. Utover det er Icelandair et attraktivt alternativ til og fra Nord-Amerika. Icelandair tilbyr sikre og pålitelige flyvninger med utsøkt service til destinasjoner på begge sider av Atlanteren.

Flyselskapet har base på Island og utnytter landets gode beliggenhet mellom Nord-Amerika og Europa for å utbygge et stadig voksende internasjonalt rutenettverk med Island i sentrum. Icelandair er en del av Icelandair Group.