Flyselskap

Torsdag åpnet Ruslines direkterute mellom Bergen og St. Petersburg

Ruslines

Ruslines karakteristiske røde og gullfargete fly landet på Bergen lufthavn for første gang i dag. Dette er den aller første direkteruten mellom Russland og Bergen.

Da flyet landet ble det ønsket velkommen med en såkalt vannbro, det vil si to brannbiler som spyler over flyet fra hver sin side.

I markeringen av åpningen ønsket lufthavndirektør Aslak Sverdrup velkommen og takket alle som har gjort åpningen av ruten mulig.

Den russiske ambassadøren til Norge Mr. Teymuraz Ramishvili sa at han mente det var en svært god idé å ha en rute mellom disse to tidligere hovedstedene. Han mente det var godt grunnlag for reisende både til Bergen og til St. Petersburg og ønsket lykke til med ruten.

ruslines
Kart utarbeidet med gcmap.com

Ruslines – Bergen – St. Petersburg

Ruslines direktør Dmitrii Eshtokin fortalte at han ser veldig frem til dette samarbeidet og håper ruten vil blomstre.

Marita Moltu, varaordfører i Bergen kommune ønsket velkommen til vakre Bergen, som for anledningen viste seg i strålende solskinn. Hun la vekt på betydningen ruten vil få for næringslivet i regionen og at den også vil være betydningsfull fordi både St. Petersburg og Bergen er studiebyer. Moltu ønsket lykke til og håpet flyene blir fulle, begge veier.

St. Petersburg er et spennende tilskudd til ruteprogrammet fra Bergen, og flyreisen tar i underkant av to timer. Fra Bergen blir det to ukentlige avganger, torsdager og søndager. Flytypen som opererer ruten er en Bombardier CRJ med plass til femti passasjerer.

Den nye terminalen på Flesland åpner 17. august.