Flyselskap SAS EuroBonus

SAS innfører nye regler: kabinansatte kan nå benytte joggesko og vise tatoveringer

vise tatoveringer
SAS tillater fr 01. juli 2024 å vise tatoveringer. Foto: SAS on Twitter / “X”.

Etter selskaper som Air New Zealand, British Airways, Qantas, Discover Airlines, KLM og Play, har nå også SAS Scandinavian Airlines lettet på reglene for bekledning, uniform og utseende. De nye retningslinjene trer i kraft umiddelbart og gjelder ansatte med kundekontakt, inkludert SAS-crews om bord på flyene. Nå kan ansatte jobbe i joggesko og vise tatoveringer.

De første inntrykkene har allerede dukket opp på Facebook og Instagram.

SAS ønsker å følge med i tiden, gi mer rom for individuell stil og uttrykke kulturell arv. Begrunnelsene er mange, og flere flyselskaper har allerede justert de strenge retningslinjene for uniformert personell. Synlige tatoveringer er nå tillatt, sminke og neglelakk er valgfrie og kan også brukes av menn, og joggesko er på vei inn.

vise tatoveringer
Foto: SAS on Twitter / “X”.

Endringer i år

I år gjennomgår SAS flere endringer. Scandinavian Airlines har justert rutenettet sitt, og i september skal de bytte til Star Alliance. Fra 1. juli gjelder de nye reglene for utseende, og på sosiale medier viser ansatte frem tatoveringer og joggesko.

Positive tilbakemeldinger

SAS slutter seg dermed til en rekke flyselskaper som har vedtatt ulike lettelser. De fleste ansatte ønsker endringene velkommen, da det gir bedre mulighet for selvuttrykk. Tatoveringer trenger ikke lenger å skjules, og lange dager i flyet blir mer komfortable med joggesko. Gammeldagse regler som krav om barbering av ben er avskaffet, og lange hår på menn er ikke lenger forbudt.

Med disse nye reglene håper SAS å skape en mer inkluderende og moderne arbeidsplass for sine ansatte, samtidig som de holder tritt med endringer i samfunnet og bransjen.

2 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.