Flyselskap

Norwegian med 11 prosent passasjervekst i mai

passasjervekst i mai gratulerer med dagen storbyferie dekke alle rutene Norwegian med passasjervekst

Norwegians trafikktall for mai viser at vel 2,9 millioner passasjerer fløy med selskapet denne måneden, en økning på 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Fyllingsgraden var på 86,5 prosent.

Totalt 2 923 597 passasjerer reiste med Norwegian i mai, 281 931 flere enn i samme måned i 2016. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 17 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 19 prosent.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger å fly Norwegian. Den største veksten denne måneden kommer internasjonalt, noe som bidrar til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i de områdene vi flyr. Lanseringen av ny langdistansebase i Roma og ruter til New York, Los Angeles og San Francisco ble meget godt mottatt på begge sider av Atlanteren, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Passasjervekst i mai

Norwegian gjennomførte 99,7 prosent av de planlagte flygningene i mai. Punktligheten var på 82,7 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter med leveranse av en Boeing 787-9 Dreamliner og tre Boeing 737-800 denne måneden. Med en gjennomsnittsalder på 3,6 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøvennlige i verden.

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet avThe International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015 og 2016 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For fjerde år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.