Hotel

Brasserie Paleo med i White Guide Nordic

White Guide Nordic

Restauranten Brasserie Paleo ved Thon Hotel Rosenkrantz Oslo kan juble over å ha kommet med i årets White Guide Nordic-liste over Nordens beste restauranter – for tredje gang.

– Det er tredje gang vi kommer med i White Guide, og det er moro. Jeg er kjempestolt av alle på Brasserie Paleo som legger ned mye innsats i både gode råvarer, menyen og selvsagt servicen. Vi har flest lokale Oslo-folk som spiser hos oss og mange stamgjester. Det viser at både maten og atmosfæren treffer gjestene våre i hjertet, sier hotelldirektør Lars Petter Mathisen.

Mat fra naturen

Brasserie Paleo skiller seg ut i mengden av Oslo-restauranter og har en meny med retter som hengmørnet kjøtt, fjellørret og villkveite.

– Vi jobber hver dag med personlig service i kombinasjon med lokal mat laget i tråd med det paleolittiske kjøkkenet, som blant annet er å unngå mest mulig behandlet mat, bruke økologiske råvarer samt benytte råvarer som er i sesong. Videre er vi forsiktige med både gluten og bruk av sukker i vår mat noe som mange bevisste gjester setter pris på.

Jeanette Solheim, Food & Beverage manager,Brasserie Paleo.

Det mest populære på menyen blant gjestene er kjøtt- og fiskeretter.

– Til lunsj er det steak sandwich som er mest populært. På kveldstid serverer vi mye av kalv og kveite, sier Solheim.

Norges beste frokost

Høsten 2016 vant Thon Hotel Rosenkrantz Oslo 2. plass i Norges beste frokost-konkurransen til Twinings. Kun slått av Thon Hotel Lofoten som kapret 1. plassen.

– Vi har mange stamgjester på hotellet som besøker frokosten vår. Men også stamgjester som kommer hit for å spise lunsj og middag – både i privat sammenheng men også i forbindelse med jobb, sier Jeanette Solheim.

Vinkrig og helgebrunsj på Paleo

I tillegg arrangerer Brasserie Paleo egne events som «Vinkrig» på fredager hvor gjester får smake på ni ulike viner som passer til en treretters meny. Det er Paleos vinkelnere som har valgt ut vinene, men det er gjestene som stemmer frem kveldens beste vinkelner.

Våren 2017 begynte også Brasserie Paleo å arrangere helgebrunsj.

– Brunsjen vår har vært superpopulær. Det er ulike gjester som kommer. Alt i fra vennegjenger som er ute og deler en flaske champagne til brunsjen, til litt eldre som har med barnebarna på besøk. Her er alle velkommen, sier Solheim.

White Guide Nordic er en restaurantguide som lister opp de beste restaurantene i Norden. Den svenske versjonen har blitt gitt ut siden 2005. Hvert år blir ca. 800 restauranter testet. Andre restauranter som er med i årets White Guide i Oslo er blant annet Feinschmecker, Palace Grill og Statholdergaarden.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo havnet på førsteplass i 2017 over Norges mest populære hoteller på TripAdvisor. Hotellet ble totaloppusset i 2014, og det er designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga, og interiørarkitekt Trond Ramsøskar som står bak oppussingen.