Flyselskap

Inviterer til stor konsert i Tromsø 22 juni 2017

 

22 juni 2017

Viking Cruises døper sitt nye skip Viking Sky i Tromsø 22 juni og inviterer hele byen med på dåpsfesten, der Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Arctic Philharmonic), Jørn Hoel,  Lisa Stokke og Violet Road spiller gratiskonsert på Prostneset.

Viking Sky er det tredje av en rekke nye cruiseskip fra Viking Ocean Cruises. Skipet fører norsk flagg og har Bergen som hjemmehavn, men skipsdåpen, som trolig er den nordligste noensinne for et cruiseskip, vil skje i Tromsø på en av årets lyseste dager.

 

Program 22 juni 2017

08:00 Viking Sky ankommer Tromsø havn. Skipet blir møtt av båt med vannkanoner på havna, og av korps og skolebarn med flagg på kaia.

17:00 Gratiskonsert i Tromsø havn. Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) er hovedorkester og «backing band». Dette er første gang NOSO spiller en stor utekonsert i Tromsø.De vil gjøre noen kjente klassikere som både store og små vil sette pris på. Sammen med Violet Road vil de også by på utdrag fra konserten de gjorde sammen under Festspillene i Harstad i 2016, en konsert som for øvrig ble utsolgt på åtte minutter. Lisa Stokke som er konsertens konferansier, og Jørn Hoel vil også opptre under konserten. Konserten er gratis for publikum. Det legges til rette slik at det er plass til over 5000 personer foran nybygget på Prostneset denne ettermiddagen.

17:45 Skipsdåp ved gudmor Marit Barstad. Dette blir en dåp med en spesiell vri, som involverer lokal historie i selve dåpshandlingen.

17:55 Konserten fortsetter

18:20 Nydøpte Viking Sky seiler ut fra Tromsø havn. Småbåter, fiskeskøyter og andre fartøy inviteres til å følge Viking Sky ut av havna etter dåpen.

Viking Cruises håper mange tromsøværinger vil starte sommerferien med å feire skipsdåpen i Tromsø havn.