Flyselskap

Nederlands konge flyr regelmessig for KLM

regelmessig

To ganger i måneden de siste 21 årene har Nederlands kong Willem-Alexander vært andrepilot på flyvninger for det nederlandske flyselskapet KLM. Han er regelmessig pilot ombord på Boeing 737.

Den 50 år gamle kongen er utdannet pilot, og i et intervju med avisa De Telegraaf avslører han at han regelmessig sitter bak spakene på KLMs flyginger.

– Det viktigste for meg er at jeg har en hobby som krever full konsentrasjon. Du har flyet, passasjerene og personalet. Det har du ansvar for. Du kan ikke ta problemene fra bakken med deg i lufta, sier kongen.

FOTO: NATASCHA LIBBERT

Regelmessig andrepilot

Kongen er alltid andrepilot, og forteller at han ofte hilser på passasjerene over høyttaleren.

– Fordelen er at jeg alltid kan ønske folk hjertelig velkommen i personalet og kapteinenes navn. Så jeg trenger ikke si mitt eget navn, sier Willem-Alexander.

Lang karriere

Kongen skal ha flydd for første gang for 30 år siden da han studerte for å bli pilot.På 80-tallet dro han til Kenya, der han jobbet frivillig som pilot for hjelpeorganisasjonen African Medical Research & Education Foundation (AMREF) og senere for Kenya Wildlife Service (KWS).

Tidligere skal han også ha jobbet som pilot for det nederlandske flyselskapet Martinair.

Under intervjuet med den nederlandske avisen kom det også fram at han har vært i opplæring for å fly Boeing 737s, som snart skal erstatte KLM Cityhoppers Fokker 70.

Om KLM

I 100 år har KLM Royal Dutch Airlines vært en pioner innenfor flyindustrien, og er i dag verdens eldste kommersielle flyselskap. I 2018 fløy KLM 34,2 millioner passasjerer, og selskapet flyr med en moderne flyflåte direkte til 166 destinasjoner fra Amsterdam. KLM-konsernet består av KLM Cityhopper, Transavia og Martinair. KLM står også for omtrent halvparten av innkjøpene av biodrivstoff på markedet. Flyselskapet var det første som fløy med biodrivstoff under en kommersiell flyreise. KLM har i 15 år vært topprangerte av Dow Jones Sustainability Index, som er den ledende indeksen for å måle bærekraftige foretak.

%d bloggere liker dette: