Flyselskap

Norwegians fortsetter med sale-leaseback

sale-leaseback

Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets (AAA) har inngått en avtale om leveranse av ytterligere to nye Boeing 737 MAX. I dag signerte også AAA en intensjonsavtale (LOI) om såkalt «sale-leaseback» på totalt 11 Boeing 737-800-fly som i dag opereres av Norwegian.

Norwegian fortsetter å utvide flåten for videre internasjonal vekst. Datterselskapet AAA har utløst to opsjoner for leveranse av to nye fly av typen Boeing 737 MAX som vil bli levert i løpet av 2018. Dette betyr at AAA nå har en bestilling på 110 Boeing 737 MAX og 90 gjenstående kjøpsopsjoner.

Intensjonsavtalen om «sale-leaseback» (salg av fly som deretter leies tilbake på leasingavtale) av totalt 11 Boeing 737-800-fly som i dag betjenes av Norwegian, er forventet å redusere Norwegians gjeld med 1,4 milliarder NOK basert på dagens amerikanske dollarkurs på 8,5.

Sale-leaseback

I mai i år signerte Norwegian en avtale om «sale-leaseback» av åtte nye Boeing 737-800-fly. Salget av totalt 19 fly (åtte nye og 11 eksisterende) estimeres å ha en positiv effekt på Norwegians likviditet på rundt 2,3 milliarder NOK. De solgte flyene vil bli leaset tilbake til Norwegian i en periode.

– Dagens avtale om salg av 11 av våre eldre 737-800-fly og bestillingen av ytterligere to nye Boeing 737 MAX-fly, betyr at Norwegians flåtefornyelse med enda flere drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly, forsetter. Nye fly er vinn-vinn for passasjerenes komfort, billettprisene, miljøet, og for våre aksjonærer, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

%d bloggere liker dette: