Article

Smarte nordmenn overlister lavprisflyselskapenes bagasjesystem

lavprisflyselskapenes bagasjesystem

Nordmenn er erfarne reisende. En omfattende internasjonal undersøkelse av Travellink, viser at norske reisende tar med seg ekstra bagasje ombord på flyet ved for eksempel å legge det i en taxfree-pose eller å ta på seg flere lag med klær. Samtitdig bruker bare 11 prosent av de reisende alt de pakker ned til turen.

Travellinks undersøkelse blant 11 000 europeiske reisende viser at nordmenn er alt annet enn fornøyde med lavprisflyselskapenes bagasjehåndtering. Drøyt hver tredje (35 prosent) oppgir at de velger dem bort for å slippe stresset med strikte og kronglete bagasjeregler.

– Mange reisende opplever at flyselskapeenes bagasjeregler er for harde og er blitt eksperter på å finne veier rundt systemet. Drøyt hver femte nordmann (22 prosent) synes at det er vanskelig å få på plass alle nødvendige saker i håndbagasjen, sier sjefen for kundekommunikasjon i Travellink, Maryline Morini.

Det er relativt vanlig at regelverket for håndbagasje blir forsøkt omgått. Nærmere hver tredje norske reisende (31 prosent) oppgir at de noen gang har ”lurt” systemet for å få med deg ekstra bagasje ombord. Det vanligste er å ta på seg flere lag med klær (12 prosent), kjøpe noe på taxfree for å få tilgang til en ekstra pose å legge saker i (9 prosent), eller å gjemme en veske inni en annen (9 prosent).

Lavprisflyselskapenes bagasjesystem

Blant de som reiser med lavprisselskaper finnes det en del ting de reisende irriterer seg over:

– Å måtte betale dyrt for mat ombord, å betale ekstra om man har glemt å skrive ut boardingkortet og at man ikke får sitte sammen med de man reiser sammen med ses som de største irritasjonsmomentene med lavprisselskapene, sier Maryline Morini.

Nordmenn vil ta med seg mer bagasje på reisen, sammenlignet med andre europeere. I snitt pakkes 6,7 kilo for en kortere reise (2-3 dager), 10,8 kilo på en middels lang reise (4-6 dager) og 16,5 kilo på en lang reise (7-14 dager). Tyske reisende tar med seg minst bagasje.

Til og med når det gjelder pakkemetode, skiller norske reisende seg ut. 15 prosent oppgir at de ruller ihop klærne pent i kofferten, mens 8 prosent velger å trykke ned plaggene på måfå.

Om Travellinks undersøkelse

Undersøkelsen er gjennomført blant 11 000 reisende fra åtte land, inklusive Sverige, Norge, Tyskland, Storbritannia, Italia, Spania, Portugal og Frankrike. Respondentene deltok gjennom å svare på spørsmål via mail. Når ikke noe annet er angitt, viser statistikken sifre fra alle typer flyselskaper, ikke bare lavprisselskaper.

Oppsummering av resultetet:
Norske resultater med det europeiske gjennomsnittet i parentes.

Største irritasjonsmomenter med lavprisflyselskaper:
Å måtte betale for dyr mat ombord:                                                 23 % (30 %)
Betale for boardingkort som mangler:                                             20 % (19 %)
Ikke å få sitte sammen med de du reiser med:                               18 % (20 %)

Synes det er vanskelig å få plass til nok ting i håndbagasjen:
22 % (28 %)

For å unngå lavprisselskapenes vanskelige bagasjeregler:
Betaler for å sjekke inn bagasje:                                                      16 % (18 %)
Velger å reise med et fullservice-flyselskap:                                    35 % (38 %)

Gjennomsnittlig bagasjevekt ved:
En kort reise (2-3 dager):                                        6,7 kg (6,2 kg)
En middels lang resie (4-6 dager):                         10,8 kg (10,3 kg)
En lang reise (7-14 dager):                                    16,5 kg (16,1 kg)

Pakkemetode:
Folder klærne:                           72 % (80 %)
Ruller sammen klærne:             15 % (14 %)
Kaster ned klærne:                    8 % (3 %)
Annet:                                        5 % (3 %)

Andel av bagasjen som anvendes:
Alt:                                            11 % (11 %)
Mer enn halvparten:                 69 % (67 %)
Mindre enn halvparten:            20 % (22 %)

 

%d bloggere liker dette: