Article

Hit vil vi reise i sommer

reise i sommer

 

Ni av ti har reiseplaner for sommeren, og reisemålene er ganske likt fordelt mellom Norge og utlandet. Spania, Danmark, Sverige og Hellas topper utenlandslisten, mens det er hytta som kaller på Norgesferien.

En av tre skal til utlandet, en av tre satser på Norge, mens en av tre sier ja takk til begge deler. Det viser FINNs årlige reiseundersøkelse, gjennomført av Norstat i mai.

Norgesferien går både til egen og leid hytte, besøk hos venner og kjente, campingtur og hotellferie. Bade- og sydenferie er den mest populære typen utenlandsferie, med byferie, besøk til venner og familie og bilferie på de neste plassene.

Søker solen

Trafikken til FINN reise de siste ukene tyder på at flere nå ser seg om etter mer solsikre alternativer, en naturlig følge av det ustabile sommerværet vi har hatt til nå. Men favorittlandene våre holder seg stabile, og undersøkelsen viser at Spania er den soleklare vinneren. Nesten en av fire respondenter skal til Spania, mens Danmark og Sverige følger rett bak.

– Populariteten til disse landene har holdt seg mer eller mindre konstant de siste årene. Hellas ligger på en fjerde plass, og FINN.no merker tydelig at interessen for Hellas øker jo nærmere vi kommer ferien. Nær fire av ti av søkene etter pakkereiser de siste ukene har vært til Hellas.

Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Spredning i storbyferiene

Den mest populære storbyen er kortreiste og vakre København og nær en av ti har planer om en tur dit i sommer. Ellers er det stor spredning i valg av storbyer, fra London og Stockholm (fire prosent), til Barcelona (tre prosent), Paris, Roma og Gdansk (to prosent).

– Kun én prosent skal til The Big Apple i sommer, en nedgang på fem prosentpoeng fra sommeren 2015, sier Berge.

Ser vi to år tilbake var storbyferieinteressen størst for Barcelona, men hit skal kun tre prosent av oss sommeren 2017.

Vil skreddersy ferien – drar på pakketur

I følge undersøkelsen vil bare 22 prosent av oss helst på pakketur, mens 76 prosent svarer at de ønsker å sette sammen turen selv. Dette gjelder særlig Osloborgere – her vil 81 prosent booke hotell og fly separat.

-Her spriker tallene noe fra hva folk sier og hva de faktisk gjør. Om du er litt sent ute og ukene mot sommerferien blir stadig færre er pakketur et enkelt og greit alternativ. De to første ukene i juni ble det registrert 40 prosent flere besøk til pakkereise-sidene til FINN.no, sammenlignet med samme uker i fjor, forteller Berge.

Reise i sommer ? fortsatt ledige juli-reiser

En titt på FINN reise viser at det fortsatt er tusenvis av ledige sydenturer med avreise i juli. Mest ledig er det til Hellas og Spania, etterfulgt av Kroatia. Prisene varierer, og for øyeblikket er det mulig å finne en pakkereise til rundt 4000 kroner per person.

Seks av ti velger hotell – men feriebolig blir stadig mer populært

Tall fra FINN viser at stadig flere leier leilighet, hytte eller hus på ferie – og årets undersøkelse viser at dette er attraktivt også på utenlandsferie. Denne sommeren har 29 prosent av oss planer om å leie feriebolig i utlandet.

I 2015 svarte over halvparten av respondentene at de ikke kunne tenke seg å leie feriebolig i sommerferien. Hotell er fortsatt svært populært. 63 prosent sier de vil ta inn på hotell når de ferierer i utlandet, og det er beliggenhet og god pris som avgjør valg av hotell. I tillegg er hotellfrokosten sentral. Hele en av tre mener hotellfrokosten er viktig når de skal velge hotell.

%d bloggere liker dette: