Bonus Program

SAS sjefen er villig til å slippe investorer inn i Eurobonus

investorer

Presset på SAS øker, og ledelsen dobler nå innsparings programmet. SAS sjef Rickard Gustafson åpner også for å slippe inn eksterne investorer i selskapets Eurobonus program som teller fem millioner medlemmer.

 

SAS dobler takten og ambisjonen i det styregodkjente spareprogrammet. Innen 2020, ved hjelp av en rekke tiltak for å bedre inntjeningen av 3 milliarder kroner. SAS ledelsen nå også arbeider med en større endring i deres bonusprogram, Eurobonus. Programmet har vokst raskt og har nå nesten 5 millioner medlemmer.

Men Eurobonus skal fisjoneres ut som egen forretningsenhet, og blir i løpet av året et eget selskap. Leder for selskapet som enda ikke har noe navn, blir nordmannen Eivind Roald. Hvor det jobbes med å utvikle nye tjenester basert på all den informasjonen SAS besitter om sine medlemmer av Eurobonus.

investorer
Eivind Roald trer ut av Konsernledelsen i SAS, og blir Eurobonus sjef. Foto: SAS

Som et reisebyrå

Tjenestene vil ofte være basert på samarbeid med andre selskaper. Men Eurobonus vil også fungere mer som et reisebyrå som satt sammen hele pakken for noen kunder.

På denne måten ønsker vi å vise hva Eurobonus er verdt, og på lang sikt, kan vi også hente inn eksterne investorer.
Rickard Gustafson ville ikke gi en prognose for hvor fort veksten kan være Eurobonus har allerede en omsetning på 1 milliard SEK per år.

– På denne måten ønsker vi å vise hva Eurobonus er verdt, og på lang sikt, kan vi også hente inn eksterne investorer.

Akkurat nå SAS annet å flytte ut noen flygende personell fra Skandinavia. Selskapet bygger to nye baser i London og Malaga og rekruttere personell til å fly med ni nye Airbus A320neo fly.

Fra høsten av basene tar vare på noen av de flyvninger mellom London / sør-Spania og Skandinavia. Til sammen utgjør SAS 157 flyene i tjeneste.

– I London og Malaga, vil vi ha sosiale kostnader som er betydelig lavere enn i Skandinavia. Med denne plattformen, kan vi konkurrere på det europeiske markedet, sier Rickard Gustafson.