Flyselskap

FINN.no: Hangar i Tromsø ønskes

Hangar ute av styret Fly Viking bagasjen med på FlyViking

Flyselskapet FlyViking har riktignok ikke satt inn en annonse på nettstedet finn.no, men er allikevel skikkelig i beitet på å leie en hangar ved Langenes lufthavn i Tromsø i følge nettstedet itromsø.

Etter å ha vurdert alternative baser har FlyViking landet på Tromsø som det beste.

– Selskapet har prioritert Tromsø fordi Tromsø er det operative navet i våre operasjoner i nord. En hangar i Tromsø vil også på sikt skape flere arbeidsplasser, da planen er å ekspandere og samle alt vedlikehold i Tromsø, skriver teknisk sjef Svein Sandve i FlyViking i et brev til kommunen.

I dag fungerer Tromsø som hovedbase, men som en midlertidig løsning har flyselskapet leid hangarplass i Kiruna hvor planlagt vedlikehold og feilretting på flyene utføres.

Hangar i Tromsø

– Dette er en dyr og tungvint løsning. Flyviking har tilgang til en hangartomt nord for Widerøe-hangaren, og vi kan feste tomten far Avinor. Tomten kan tilpasses hangarstørrelsen og vil være på virka 3.800 m². Vi ønsker å starte bygging i august/september 2017, skriver Sandve.

Selskapet beregner 10 ukers monteringstid for hangaren.

Kilde: Nettstedet iTromso.no

Om FlyViking

FlyViking AS er et regionalt flyselskap med hovedkontor på Lyngseidet i Troms og hovedbase i Tromsø. FlyViking opererer regionale flyvninger i Nord-Norge.

FlyViking ble etablert i mars 2016, men var grunnlagt i 1989 som Lofotfly. Selskapet ble omdøpt til Fly Taxi Nord i 2000, og fløy da Piper PA-31 fly, både frakt og passasjerer. I november 2015 kjøpte Ola O.K Giæver jr. selskapet og gav det navnet FlyViking.

Ola Giæver ble sagt opp fra Widerøe i april 2015, etter uenigheter innad selskapet. Han gikk til rettssak fordi han mente han var usaklig oppsagt, men tapte saken mot Widerøe i Salten tingrett. Dette førte til at han ville starte sitt eget flyselskap og konkurrere mot Widerøe på kortbanenettet i Norge.

I 2016 deltok FlyViking, sammen med Danish Air Transport, i anbudsrunden om en femårskontrakt på kortbanenettet i Nord- og Midt-Norge mot Widerøe. FlyViking startet med kommersielle flyvninger i Nord-Norge 27. mars 2017, med rutene Tromsø–Bodø, og Tromsø–Hammerfest.

%d bloggere liker dette: