Flyselskap

Firedobbel lønn – Nei takk sier pilotene i Norwegian

firedobbel morsdag langdistanse dekke alle rutene

Svaret er nei. Norwegian pilotene er tilbudt firedobbel lønn, eller dobbel overtidsbetaling for å selge fridager. Dette ble gjort i et forsøk på å løse bemannings utfordringen.

Tilbudet ble formidlet Norwegian Pilot Union (NPU) sist fredag, ifølge Dagens Næringsliv.

Tilbudet skulle gjelde umiddelbart og bidra til å løse flyselskapets pilotmangel, som førte til mange kanselleringer i helgen og mandag. Den doble overtiden ville utgjøre fire ganger vanlig lønn.

Pilotene fikk imidlertid aldri muligheten til å vurdere tilbudet. NPU satt foten ned og nektet å godta en kortsiktig, gunstig avtale.

– Hvis det kommer tilbud av denne typen, er det en del av kollektivavtalen, og det skal forhandles om på vanlig måte, sier leder i NPU, Halvor Vatnar, til avisen. Han understreker at tilbudet har kommet fordi selskapet i utgangspunktet ikke har nok faste piloter i utgangspunktet.

Les også:  Flere hundre nordmenn rammet av kanselleringer

Firedobbel lønn ikke avgjørende

Han mener videre at store overtidslønninger ikke skal avgjøre om pilotene skal jobbe.

– Noen kan si ja til en vakt når de egentlig er slitne. I denne jobben må vi være på alerten hele tiden, sier Vatnar.

Norwegian har ikke ønsket å kommentere detaljene rundt tilbudet avisen har fått innsyn i.

Norwegian har for andre sommer på rad hatt store problemer med å dekke alle oppsatte avganger med fly og personell. Årets problemer bunner i at selskapet har regnet med at pilotene ville være villige til å selge fridagene sine og at leveringen av en ny flymodell fra Boeing-fabrikken er forsinket.

Les også: Norwegian må igjen leie inn fly i år for å dekke alle rutene i sommerprogrammet

 

Kilde: NTB