Flyselskap

British Airways holder tett om sine beredskapsplaner

nesten normal beredskapsplaner

Lørdag morgen har fagforeningen Unite, som organiserer British Airways «Mixed Fleet Crew» varslet en 16 dagers streik. Flyselskapet avviser å fortelle reisende om beredskapsplaner.

Med en planlagt streik som vil strekke seg over en tidsperiode på 16 dager, og som starter allerede lørdag morgen, vil ikke British Airways lette på sløret om sine planer. Medlemmer av fagforeningen Unite, har meddelt selskapet at alle kabin-besetningsmedlemmer tas ut i streik.

 

 «Flertallet av våre ruter til og fra London Heathrow vil gå som normalt.»

Men det er stor skepsis blant passasjerene i følge avisen The Independent.

beredskapsplaner

Varslet streik

Streiken ble varslet allerede den 16. juni av fagforeningen Unite. Tre dager senere kom British Airways med en kort kunngjøring om streiken. Selskapet har parallellt arbeidet med en beredskapsplan. Denne inkluderer søknad til Luftfartstilsynet om en tillatelse til å wetlease Qatar Airways-maskiner, som for tiden er ledig på grunn av den geopolitiske konflikten i Gulfen.

Les også: British Airways har søkt om godkjenning av wet-lease fra Qatar Airways

«Mixed Fleet»utgjør om lag 35 prosent av kabinpersonalet på Heathrow, og er ansatt på om lag en tredjedel av BAs ruter.

Det er ikke funnet noe bevis på avbestilling på ruter som normalt er bemannet av Eurofleet eller Worldwide – de to «arven» -lagene som er basert på Heathrow.

Tidligere stopp har vist at reisende booker borte fra flyselskaper der streik er truet, i stedet for å møte usikkerhet, og derved ødelegge flyselskapets inntjening.

«Alle British Airways kunder vil kunne fly til sine destinasjoner.» Selskapet angir imidlertid ingen tidsramme, eller hvor lange forsinkelsene blir.

Les også: Datatrøbbel kan koste British Airways-eier MNOK 866

Om British Airways

British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent. British Airways opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen, og Bergen lufthavn, Flesland til London Heathrow lufthavn.

British Airways ble dannet i 1935 etter en fusjon av tre mindre flyselskaper. I 1939 ble det nasjonalisert sammen med et annet britisk flyselskap, «Imperial Airways», under navnet «British Overseas Airways Corporation (BOAC)». Det sto som navnet antyder, kun for flyvninger til oversjøiske destinasjoner.British European Airways (BEA) stod for trafikken innenlands og i Europa. De to selskaper ble ikke slått sammen før 1972, og ble da gitt navnet British Airways. Selskapet ble privatisert i 1987.

1976 tok British Airways og Air France som de to første og eneste selskaper i bruk overlydsflyet Concorde. Flyene var i bruk til 23. oktober 2003. De ble tatt ut av bruk fordi vedlikeholdskostnadene ble for store til at selskapene av bare prestisjehensyn kunne forsvare driften.


Flyselskapet British Airways legger ned rutene fra London til Stavanger og Bergen, ifølge luftfartsnettstedet check-in.dk. British Airways flyr en gang hver dag til de to vestlandsbyene. Årsaken til at selskapet legger ned rutene er dårlig lønnsomhet.


Skal du fly med British Airways i sommer ?