Flyselskap

Norwegians aller første Boeing 737 MAX-fly landet på Oslo Lufthavn i dag

737 MAX-fly

I dag morges landet Norwegians to første Boeing 737 MAX-fly på Oslo Lufthavn. Norwegian er det første flyselskapet i Europa med denne flytypen, som er en oppgradert versjon av Boeing 737-800-flyene selskapet allerede flyr på sine kortruter.

Boeing 737 MAX er neste generasjon kort- og mellomdistansefly med 189 seter og har en rekkevidde som muliggjør interkontinentale flygninger.

– Vi er svært fornøyd med at våre aller første Boeing 737 MAX-fly endelig er levert slik at de snart kan settes i trafikk. Denne nye flytypen åpner opp for at vi kan fly interkontinentalt til enda lavere priser. Flyene er mer drivstoffeffektive og miljøvennlige enn våre nye Boeing 737-800-fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

737 MAX-fly

Norwegians signaturpartner UNICEF vil få en større donasjon i forbindelse med denne første flygningen. Flere seter om bord ble auksjonert bort til en gruppe amerikanske luftfartsentusiaster for 200 000 kroner. Disse pengene går rett til UNICEFs arbeid for vanskeligstilte barn.

Norwegian har til sammen en bestilling på 110 Boeing 73 MAX-fly. Norwegian vil få levert fire Boeing 737 MAX-fly til i løpet av 2017. Disse flyene vil fly interkontinentale ruter.

%d bloggere liker dette: