Hotel

Nordens høyeste bygning blir Clarion-hotell

Nordens høyeste

I 2021 vil Gøteborg kunne skilte med Nordens høyeste bygning. Med sine 245 meter blir Karlatornet et arkitektonisk landemerke for Gøteborg. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet og interessen for å drive hotell- og restaurantvirksomheten på eiendommen har vært stor. Nå er det bestemt at det er Petter Stordalens hotellkjede Clarion Hotel som flytter inn.

– Det finnes folk som mener at the sky is the limit, men jeg kunne ikke vært mer uenig. I 2021 kommer dette også til å bli tydelig for gjestene på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer til å tro at de har havnet i nirvana når de kikker ut fra tak-restauranten. Dette blir intet mindre enn episk.

Petter A Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels.

Det 245 meter høye Karlatornet kommer til å inneha både en hotelldel og en del med leiligheter og kontorer. Nordic Choice Hotels har ambisjoner om å viske ut grensene mellom de ulike delene.

Nordens høyeste – 245 meter

– Noe av det verste med å bo på skikkelig bra hoteller er når du må sjekke ut og dra hjem. Man vet at man kommer til å savne komforten på hotellet. Men dette problemet løser vi på Karlatornet. Bor du i en leilighet så kan du benytte hotellets concierge, bestille roomservice og rydding fra hotellet, samt trene i gymmen. Dette kommer til å bli Nordens mest bekvemme boliger, sier Stordalen.

Utover de de 300 rommene kommer hotellet til å kunne skilte med restauranter, barer, store konferansefasiliteter, gym og spa. I juni godkjente Göteborgs Stad planene, dermed ligger alt til rette for at byggingen kan påbegynnes. Når utbygger Serneke også har landet hotelloperatør, er det duket for full fart fremover.

– Dette er mitt drømmeprosjekt. Et prosjekt som har vokst gjennom årene og som vi nå endelig kan virkeliggjøre. Det føles utrolig bra at vi i dag har skrevet under kontrakten med Nordic Choice Hotels. Vi har en felles ambisjon om å gjøre servicen og opplevelsen av innsiden like imponerende som tårnet selv, sier Ola Serneke, eier av Serneke.

Karlatornet skal stå klart i 2012 og er den første byggningen som påbegynnes i den nye bydelen Karlastaden. Karlastaden omfatter åtte kvartaler med ca 2 000 boliger og næringsbygg.

Fakta Nordens Høyeste

  • Navn: Karlatornet
  • Byggestart: 2017
  • Åpning: 2021
  • Beståndsdelar: Boliger, hotell, restauranter og kontor
  • Sted: Lindholmen, Gøteborg
  • Hotell: 17 000 kvadratmeter
  • Arkitekt: Skidmore, Owings & Merrill
  • Antall hotellrom: 300