Flyselskap

Norwegian: Gir seg på topp ?

Hit reiser

Norwegians finansdirektør Frode Foss går av, og leder for Investor Relations, Tore Østby, blir konstituert finansdirektør. Tore Østby har vært ansvarlig for IR i Norwegian siden 2014.

– Jeg er svært takknemlig for den jobben Frode Foss har lagt ned for Norwegian gjennom mange år. Han har gjort en meget solid innsats i Norwegian helt siden oppstarten av selskapet, og jeg har stor forståelse for at han etter hele 15 år som finansdirektør ønsker å konsentrere seg om andre oppgaver, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Gir seg etter 15 år

Pressefoto: Norwegian

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Norwegian siden oppstarten i 2002 og er glad for at Bjørn Kjos tok meg med på å bygge Norwegian til det selskapet har blitt i dag. Nå er tiden kommet for å gjøre noe annet og jeg ønsker Norwegian lykke til videre, sier Frode Foss.

Tore Østby (52) som konstitueres i stillingen, har jobbet 15 år innen finanssektoren i ulike meglerhus, og har blant annet vært analysesjef i Nordea. Han har også bakgrunn fra Orkla-konsernet innen konsernutvikling (M&A) og som økonomisjef i Orkla Media.

Tore Østby begynte i Norwegian høsten 2014. Han har økonomidanning fra Handelshøyskolen BI og er autorisert finansanalytiker (AFA) fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Om Frode Foss

Frode E. Foss har vært finansdirektør siden han startet i Norwegian i oppstartsåret 2002. Han er også styremedlem i Bank Norwegian og i andre datterselskaper under Norwegian. Foss har åtte års erfaring som revisjons- og ledelseskonsulent hos Arthur Andersen og Ernst & Young. Foss har mastergrad i bedriftsledelse, samt en mastergrad i finans fra University of Wyoming i USA. Han ble autorisert finansanalytiker i 2002 (CFA).