Article

Fredrikstad gir mest Norges-ferie for pengene

Fredrikstad

Fredrikstad gir mest Norges-ferie for pengene. Det viser Zmartas seneste indeks som sammenligner populære norske sommerbyer for å se hvilken som gir mest ferie for pengene. Kombinasjonen av relativt sett høy snittemperatur i juli, prisen for hotell, vin, mat og båtplass gjør byen til det mest prisgunstige valget i sommer. 

Sammenlignet med tidligere år er det flere som ønsker å ha ferie hjemme noen dager i sommer – hele 38 prosent av alle ferierende nordmenn oppgir at de skal være hjemme nå i sommer, mot 33 prosent i 2016. Det kommer fram i Virkes befolkningsundersøkelse, Reisepuls som også viser av att vi under sommeren 2017 vil bruke mer penger enn i fjor.

Samtidig som vi bruker mer og mer penger under ferien er sommeren også den tid på året hvor flest nordmenn strever økonomisk. For å finne ut i hvilken norsk sommerby man får mest ferie for pengene presenterer den finansielle tjenesten Zmarta en sommerbyindeks som sammenligner prisen per Celsius-grad på de mest populære feriemålene i Norge. Førsteplassen går til festningsbyen Fredrikstad med en kostnad på 101 kroner per grad, fulgt av Stavern og Tønsberg. Dyrest blir Norges-ferien i Kristiansand der hver grad koster 230 kroner.

Fredrikstad fremst

«Det viktig å tenke økonomisk smart når man planerer ferien. Både for å få en så bra feire som mulig og for å få en god økonomi etterpå», sier Mattias Hallgrim, markedsdirektør i Zmarta.

Sommerbyindeksen er basert på den gjennomsnittlige prisen for en natt i dobbeltrom på trestjerners hotell, et glass vin, en hovedrett på restaurant og et døgns båtplass i byens havn. Totalkostnaden er deretter blitt delt med den gjennomsnittlige temperaturen under juli måned på hvert sommersted for å gi en pris per Celsius-grad.

«Norge tilbyr mange fantastiske steder å tilbringe sommeren på. Det kan være vanskelig å velge og vi håper at indeksen kan være til litt inspirasjon når det kommer til å gjøre et smart økonomisk valg», sier Mattias Hallgrim.

Les mer om hvordan vi har regnet ut indeksen på zmarta.no/zmartaindeks

Zmartas sommerbyindeks

1. Fredrikstad –101 kr / °C

2. Stavern – 113 kr / °C

3. Tønsberg – 117 kr / °C

4. Mandal – 121 kr / °C

5. Halden – 128 kr / °Cs

6. Grimstad – 155 kr / °C

7. Arendal – 155 kr / °C

8. Kristiansand – 230 kr / °C

[1] https://www.virke.no/bransjer/bransjeartikler/rekordmange-pa-sommerferie

Om sammenligningen

Innholdet i sammenligningen er kun forberedt i formål å informere og innebærer ingen forbindelse fra Zmarta kring informasjonens aktualitet fra tid til annen. Vi på Zmarta gjør vårt ytterste for å sikre at det alltid er korrekt og oppdatert informasjon men gir imidlertid ingen, hverken uttrykkelig eller implisitt, garanti for sammenligningens innhold gjeldende korrekthet og/eller fullstendighet. Ingenting i sammenligningen er å tolkes som råd eller oppfordring fra Zmarta til å ta en beslutning ut fra informasjonen. Zmarta forbeholder seg retten til å slette, redigere eller tilføye innhold på hjemmesiden samt å slette sider eller deler av dem uten advarsel dersom vi finner det nødvendig.

%d bloggere liker dette: