Flyselskap

Eventyrlige løpsreiser du aldri vil glemme

Løpsreiser

Drømmer du om en litt annerledes ferie? Kombinerer du løp og reise vil du oppleve reisemålet på en helt ny måte, og få muligheten til å kjenne på både mestringsfølelsen og feriemodusen på en og samme tid.

Å delta på løp i utlandet er en den beste måten å kombinere aktivitet og ferie på. I tillegg til å være et mål du kan trene deg opp til på forhånd, får du både kjent på mestringsfølelsen og inntatt feriemodus på en og samme tid. Storbyløpene tar deg som regel forbi de fleste severdigheter og legger opp til folkefest gjennom hele byen.

Det forteller løpeentusiast og KLM-ambassadør Trude Håland (44). Hun driver bloggen A Blonde on the Run og The Run Travels hvor vi kan følge hennes mål mot å fullføre 50 maraton før fylte 50 år.

Underholdning

– Langs løypa er det gjerne en folkefest med musikk og underholdning. Du kan oppleve å se norske flagg langs veien, unger som vil ha ”high five”, DJ som spiller og masse god motivasjon.

Høysesongen for maratonløp i Europa er august, september og oktober og mars, april, mai –tidspunkt som er perfekte for å få en tjuvstart på sommeren eller en forlenget sommerferie til varmere destinasjoner sør i Europa.

– Vi i Air France-KLM ønsker å gi våre kunder nye opplevelser, og gjennom vårt Flying Blue Running-program gir vi våre reisende muligheten til å melde seg på ulike løp, og inntjene bonuspoeng. Løpereiser har blitt populært, og de fleste av Europas mest populære løp er bare en kort flytur unna, sier Carina Bergquist pressekontakt i Air France-KLM.

I KLM´s Facebook-gruppe Flying Blue Running deler over 15000 medlemmer sine erfaringer med destinasjoner, og gir tips og råd til hverandre.

KLMs topp fem løpsdestinasjoner:

Valencia Marathon

er virkelig et løp som er verdt å oppleve, og går av stabelen i november hvert år. Løypen er flat og lett, men beriket med en rekke severdigheter og underholdning. Deler av løypa går langs Middelhavet, og du får oppleve både Valencias hypermoderne arkitektur og smakebiter fra byens historiske severdigheter. Start og målgang er i den spektakulære kultur- og vitenskapsparken La Ciudad de las Artes y las Ciencias. KLM flyr deg til Valencia via en rask mellomlanding på Amsterdam Airport Schiphol i Nederland.

Amsterdam Marathon

er et av Europas mest populære løp. Nederlenderne kan dette med løp! Det er enkelt å komme seg dit, enkel logistikk for bagasje og startnummer, og messene er lett tilgjengelige. Start og mål er på det historiske OL-stadion fra 1928. Gjennom løypen får du løpe i grønne årer langs kanalen i en flat og fin løype. Du løper forbi severdigheter som Maritime Museum, Rijksmuseum og Vondelpark. Byen inviterer til en folkefest, og løpet går av stabelen i oktober. Er du på utkikk etter andre maraton i Nederland kan Rotterdam Marathon også anbefales. Til Amsterdam Kommer du deg enkelt til den populære flyplassen Schiphol med direktefly fra de fleste store flyplasser i Norge. Reisen tar under to timer.

Firenze Marathon

er et av Europas vakreste løp, og du får oppleve fantastisk arkitektur og landemerker. Du løper gjennom byens trange gater, over bakketopper og ut på landsbygden i en løype som passerer berømte severdigheter som Cathedral Square, Piazza della Signoria og Ponte Vecchio i tillegg til naturskjønne omgivelser på den italienske landsbygden. Løpet finner sted i november.

Paris Marathon

er et av verdens største løp og tiltrekker seg mer enn 40.000 deltakere i april hvert år. Det flotte byløpet har en lett og flat løype som går forbi mange av byens største severdigheter som blant annet Eiffeltårnet, Louvre og Triumfbuen. Det er en folkefest langs løypen og på noe av drikkestasjonene blir det til og med servert fransk vin. Etter løpet er ferdig er det bare å nyte de mange gode restaurantene og koselige kafeene som befinner seg i byen.

Wien Marathon

er også et populært løp i april hvor mer enn 40.000 deltakere løper gjennom byens mange vakre severdigheter og flotte bygninger. Mer enn en million fremmøtte sikrer den nødvendige motivasjonen som trengs for å komme seg gjennom løypen, som betegnes som lett. Med en liten pitstop på Amsterdam Airport Schiphol kommer du deg til Wien med KLM fra blant annet Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Kristiansand og Sandefjord.

KLM-ambassadørens beste tips til en vellykket løpsreise:

  • Fokuser på opplevelsen! I de Europeiske byene er det ingen som spør hvor fort du har løpt. De sier bare: ”Well done!”
  • Begynn med halvmaraton. Hel kan være avskrekkende. Men halv kan alle klare.
  • Er du nybegynner kan det være lurt å velge et løp som har en rask løype og lite stigning.
  • Book tidlig og få billige billetter. Hvis du melder deg på og booker billetten et år i forveien får du en mye bedre pris.
  • Du trenger ikke å være topptrent. Hvis du klarer fire-fem løpeøkter i uken i 4-5 måneder i forveien klarer du deg fint.
  • Ikke sett for høye mål i starten. Sett små delmål underveis i løpet, med små og store milepæler. Fokuser på omgivelsene og de fine opplevelsene langs løypa.
  • Planlegg godt. Det kan være praktisk å ankomme destinasjonen en dag i forveien for å hente ut startnummer. Sett gjerne av et par netter, for å delta på bankett og oppleve litt på destinasjonen mens du er der.