Flyselskap

Air France og KLM girer opp i Norden

girer opp

I løpet av høsten og vinteren 2017 vil flyselskapene Air France og KLM øke sitt nærvær i Norden. Antall avganger og kapasitet fra de nordiske landene til knutepunktene Amsterdam og Paris skal øke markant.

Fra og med vinteren 2017 vil Air France øke kapasiteten mellom Oslo og Paris (Charles de Gaulle) ved å bruke de større Airbus-flyene A318 og A319.

Air France og KLM kommer til å tilby totalt 133 avganger i uken fra Sverige til Amsterdam. I Sverige flyr KLM fra Arlanda, Landvetter og Linköping. I Danmark planlegges det totalt 154 avganger i uken fra flyplassene Aalborg, Billund og København. I Finland vil KLM øke med én ekstra avgang og flyselskapet tilbyr dermed fire daglige flygninger til Amsterdam.

Girer opp- større fly

– At vi øker kapasiteten gjenspeiler etterspørselen vi får fra våre nordiske passasjerer og det faktum at flere velger å fly med Air France og KLM. Det er et bevis på at våre investeringer i Norden gir resultater. Vår ambisjon er å kunne tilby våre nordiske reisende mer fleksibilitet og enda bedre muligheter til å fly med oss, sier Paul Terstegge, Nordensjef for Air France og KLM.

Air France og KLM ser en positiv trend på det nordiske markedet med et økt antall reisende. Totalt øker Air France og KLM sin kapasitet med drøyt ti prosent i Norden i løpet av vinteren 2017.

– Selv om vi er et stort internasjonalt flyselskap er det viktig for oss å være på plass med sterke, lokale team i Norden. Det tror vi er en viktig faktor for at flere nordiske passasjerer velger å fly med oss, avslutter Paul Terstegge.

Om KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines ble grunnlagt i 1919, og har vært en del av selskapet Air France-KLM siden fusjonen i 2004. De to flyselskapene har beholdt sin identitet og fokuserer på tre kjernevirksomheter: passasjertransport, cargo og vedlikehold av fly. Vi tilbyr våre kunder et nettverk av 328 destinasjoner i 118 land. Siden sammenslåingen har KLM nesten doblet sine inntekter og økt antallet destinasjoner. I 2016 reiste 93,4 millioner passasjerer med KLM.

CSR er en viktig del av KLMs forretningsstrategi. KLM er det første flyselskapet som gjennomfører kommersielle flyvninger på biodrivstoff, og vi har som mål å redusere CO2-utslipp med 20 prosent innen 2020, sammenlignet med nivået i 2011. Air France-KLM er rangert som verdens mest bærekraftige flyselskap 12 år på rad av Dow Jones Sustainability Index, den ledende indeksen for måling av bærekraftige virksomheter.