Flyselskap

Kvinne mistet livet av lufttrykket fra fly som tok av på Saint Martin

Kvinne mistet livet

En kvinnelig turist mistet livet da hun ble slengt om kull av lufttrykket fra et fly som tok av på den Karibiske øya Sint Maarten.

Den 57 år gamle turisten fra New Zealand ble slengt mot en mur da hun prøvde å holde seg fast til et gjerde da en Boeing 737-maskin tok av onsdag.

PRINCESS JULIANA INTERNATIONAL AIRPORT – ST MAARTEN – helt til høyre i bildet. Grafikk: GCMAP.com

Hundrevis av turister møter frem daglig for å oppleve innflyvningen til store passasjerfly rett over stranden ved enden av rullebanen på flyplassen på det nederlandske territoriet Sint Maarten.

 

Kvinne mistet livet – 30–90 fot klaring

Flyene kommer inn bare 10–20 meter over stranden. Den store attraksjonen er ankomstene til KLMs og Air Frances Airbus A-340 som lander flere ganger i uken.

Like populært er det å stille seg opp i lufttrykket av de store passasjerflyene når de tar av. Flere titalls mennesker klamrer seg da til gjerdet, bare rundt 30–40 meter bak flyene når de gir gass, tross i store skilt som advarer mot å stille seg rett bak flyene.

Flere titalls mennesker er blitt skadet gjennom årene, men det var onsdag første gang noen har mistet livet.

Om Saint Martin

Saint Martin er en tropisk øy i det nordøstlige Karibia, som er delt mellom Kongeriket Nederlandene og Frankrike. Øya er på 88 km², noe som er det minste landareal i verden som er delt mellom to nasjoner. Den franske delen i nord heter Saint-Martin, og er en fransk oversjøisk samfunn. Den franske delen er en del av EU. Den nederlandske delen i sør heter Sint Maarten og er et eget land innen Kongeriket Nederlandene. De to største byene på øya er Marigot (fransk side) og Philipsburg (nederlandsk side).

Kryssing av grensen i dag er av uformell karakter, da den eneste måten å se det er ved et lite skilt som ønsker velkommen enten til den nederlandske eller franske siden. Det har vært en fredelig sameksistens mellom nederlendere og franskmenn på øya i 200 år.

 

Kilde: NTB/BBC/Princess Juliana International Airport