Flyselskap

British Airways streiken fortsetter til midt i august

 

nesten normal beredskapsplaner streiken fortsetterBritish Airways har vært rammet av en arbeidskonflikt – streik blant selskapets kabinansatte i en to ukers periode siden starten av juli. Selskapet har i stor grad erstattet flyvningene med wetlease fra Qatar Airways. Nå varsler “mixed-fleet” besetningene nye aksjoner i følge The Guardian. Streiken fortsetter til midten av august.

Fagforeningen Unite har varslet en forlengelse av konflikten. Det betyr ytterligere to uker med streik av British Airways Mixed Fleet crew. Dette blir en forlengelse av konflikten som startet 1. juli 2017 og er ytterligere forlenget.

De streikende kabin besetningen startet den siste aksjons perioden onsdag 19. juli, og den var varslet avsluttet tirsdag 1. august.

Men nå er streike-uttaket forlenget med ytterligere to uker og strekker seg tirsdag 15. august.

Forsøkt løst – Streiken fortsetter

“British Airways har forsøkt å “bestikke” kabinpersonalet til å gå med på en £ 250 (NOK 2600) løsning.”

“Slike handlinger fra British Airways vil bare gjøre konflikten vanskeligere å løse. Våre medlemmer har støtte fra publikum og politikere.

“Bruk av stand-by besetninger balanserer på lovligheten av hva som tillates av antall flytimer, og kan til slutt overskride antall timer de får fly i løpet av de kommende 28 dagene.”

British Airways har weleaset åtte Airbus A320-fly fra Qatar Airways for å dekke operasjoner under de siste streikene.