Flyselskap

Samarbeid mellom Emirates og FlyDubai

samarbeid

Emirates og Flydubai to flyselskap som begge er basert i Dubai, og som har samme eier skal nå samarbeide. Men selskapene vil fortsatt ha to forskjellige managements.

Investment Corporation of Dubai (ICD) er eieren av Dubai flyselskapene Emirates og Flydubai. Hittil har de to flyselskapene drevet som selvstendige virksomheter, men det kommer til å endre seg i fremtiden.

De to flyselskapene har annonsert et bredt samarbeid for å styrke veksten i begge selskapene. I løpet av oktober måned vil det bli lansert et omfattende codeshare samarbeid mellom de to selskapene, men det stopper ikke her. I fremtiden vil selskapene koordinere ruteplaner for å levere flere passasjerer inn i hverandres nettverk.

Den langsiktige planen er at Emirates og Flydubai vil samarbeide om nye kommersielle tiltak, ruteplanlegging, lufthavndrift og kunde- og lojalitetsprogrammer.

«Dette er en spennende og viktig utvikling for Emirates, Flydubai og luftfarten i Dubai. Begge flyselskapene har vokst uavhengig og vellykket gjennom årene, og dette nye partnerskapet vil markere den enorme verdien som de komplementære modellene kan gi til forbrukerne, hvert flyselskap og til slutt til Dubai.»

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder i Emirates og Flydubai.

Styrket samarbeid i Dubai

Dette er to forskjellige flyselskaper som nå skal samarbeide. Flydubai er et regionalt lavprisflyselskap som i dag sysselsetter 58 Boeing 737-800 fly på ruter til 95 destinasjoner i 44 land, mens Emirates har en flåte på 259 langdistansefly, og flyr til hele 157 destinasjoner over hele verden. Sammen har de to selskapene har 317 fly og 216 unike destinasjoner.

Flydubai bruker både Al Maktoum International Airport (DWC) og Dubai internasjonale lufthavn, (DXB) og sistnevnte er vedens største internasjonale passasjerer, midtpunktet styrket samarbeid mellom de to Dubai flyselskapene.

samarbeid
UAEs tre største flyplasser. UAH – Abu Dhabi, DWC og DXB begge i Emiratet Dubai

I de kommende ukene vil representanter for de to flyselskapene sette seg ned og gå gjennom planene. Og videre identifisere muligheter for å skape nye ruter ved å kombinere de to selskapenes nettverk via hubben Dubai International Airport (DXB).

Allerede er det planlagt at de to flyselskapenes samlede rutenett skal fly til totalt 240 destinasjoner. Dette skal muliggjøres med en flåte på 380 fly i løpet av 2022.