Flyselskap

Norwegian-passasjerer strandet i California siden lørdag

direkterute til Singapore strandet i California

Norwegian har ikke greid å skaffe hotellrom til alle passasjerene som har ventet på et fly fra Oakland i USA til Oslo siden lørdag.

Mandag har to Norwegian-flyginger fra Gardermoen blitt kansellert, mens tre ankomster er kansellert, inkludert et fly fra Oakland utenfor San Francisco.

Flyet fra Oakland skulle satt kursen mot Oslo klokken 19 lokal tid lørdag. Etter to timer i luften snudde flyet og måtte nødlande på samme flyplass på grunn av en oljelekkasje.

 

Overnattet på flyplassen

Klokken halv seks søndag morgen meldte Norwegian at de hadde problemer med å skaffe hotellovernatting til passasjerene, men at de som ordnet seg rom selv, ville få dekket utgiftene.

– Vår samarbeidspartner på flyplassen skal ha forsøkt å finne ledige hotellrom, men det var svært vanskelig, sier presseansvarlig i Norwegian, Daniel Kirchhoff, til NTB.

En av passasjerene, Lise Knapper Lunde, forteller til NTB at hun sov en natt på flyplassen. NTB har fått ubekreftede meldinger om passasjerer som har sovet på flyplassen siden lørdag, men Kirchhoff kan ikke kommentere dette.

 

Strandet i California –dårlig informasjon

Flyet ble utsatt til mandag morgen, og så kansellert igjen.

– Informasjonen har vært dårlig, vi sto opp klokken 4 i dag fordi vi skulle rekke flyet som var satt opp klokken 7.30. Først da fikk vi beskjed da om at det var innstilt, sier Lise Knapper Lund.

– Dessverre ble denne avgangen utsatt til tirsdag morgen lokal tid, fordi Boeing ikke klarte å levere korrekt reservedel til oss, sier Kirchhoff.

– Vi forstår selvsagt at dette er frustrerende og beklager overfor passasjerene, forsikrer Kirchhoff.

Kilde: NTB