Article

Hetebølgen «Lucifer» herjer i Europa

Lucifer

Hetebølgen som herjer i Sør- og Øst-Europa har så langt ført til dødsfall i Romania, Polen og i Italia.

Mange er brakt til sykehus for behandling av solstikk og andre varmerelaterte skader. Også neste uke ventes det temperaturer rundt 40 grader mange steder.

Italienske myndigheter har sendt ut risikovarsel til 26 byer, inkludert Venezia og Roma, der mange av fontenene er stengt grunnet langvarig tørke.

En kvinne mistet natt til lørdag livet da bilen hun satt i ble tatt av et skred bestående av vann og gjørme i nærheten av skistedet Cortina d’Ampezzo i Dolomittene nordøst i Italia.

Lucifer
Lucifer herjer – varmest i Italia og Balkan

Lucifer herjer på Balkan

I den italienske hovedstadens Bioparco fikk tigrene store ispinner å leske seg med i varmen denne uka da det ble målt 38 varmegrader i byen.

Uffizi-galleriet i Firenze måtte stenge midlertidig fredag ​da klimaanlegget brøt sammen.

Varmen har også ført til skogbranner flere steder i Italia. To personer har mistet livet på grunn av flammene, én i Abruzzo-regionen sentralt i landet og én nær byen Matera i sør. Også på Balkan er det glohett, og i Albania forsøker 300 brannmenn å få kontroll over 75 skogbranner som sprer seg raskt i varmen.

Ifølge BBC er det enkelte steder ventet hele 44 grader, og hetebølgen beskrives som den varmeste på ti år.

Italienske myndigheter har sendt ut risikovarsel til 26 byer, inkludert Venezia og Roma, der mange av fontenene er stengt grunnet langvarig tørke, melder ABC News.

Myndighetene har sendt ut varsel om den ekstreme varmen, hvor de ber folk holde seg innendørs og drikke mye vann.

I tillegg gjør den ekstreme varmen at faren for skogbranner er stor mange steder.