Flyselskap

Norwegian: 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer i juli

6000 forsinkelser forsinkelser Norwegians globale ekspansjon fortsetter med lanseringen av ny direkterute mellom Paris og Denver. Norwegian tilbyr 58 ruter mellom Europa og USA, det er flere enn noe annet europeisk flyselskap. - Vi er glade for å gi reisende på begge sider av Atlanteren enda flere direkteruter til en lav pris. Både Paris og Denver er attraktive reisemål som vil bidra til økt turisme og lokal verdiskaping, sier Thomas Ramdahl, kommersiell direktør i Norwegian. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Paris og Denver, med oppstart 9. april 2018. I begynnelsen av juli lanserte Norwegian nye ruter fra London Gatwick til Chicago og Austin, samt fra Paris til Boston og Oakland/San Francisco. Tidligere i år lanserte Norwegian også ruter fra London til Paris og Denver

Mangel på egne fly og piloter fører til en rekke kanselleringer og forsinkelser for Norwegian. I juli hadde de 6000 forsinkelser og 170 kanselleringer. 

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med verken regulariteten eller punktligheten vi har hatt i juli. Nå må vi sette oss ned å se på hvor det har gått galt i sommer. Det har vært for mange lange forsinkelser og kanselleringer, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagens Næringsliv.

6000 forsinkelser

De 6000 forsinkelsene er fordelt mellom Norwegian og datterselskapet. Ifølge FlightStats hadde Norwegian Air Shuttle totalt 9986 flyginger i juli. 27,7 prosent av disse var forsinket med i gjennomsnitt 45,7 minutter. Det irske datterselskapet Norwegian Air International, hadde totalt 8742 flyginger. 35,4 prosent av disse var forsinket med i gjennomsnitt 49,7 minutter, og ble Europas tredje mest forsinkede flyselskap i juli.

Les også:  Norwegian med passasjerrekord og fulle fly i juli

Dermed hadde Norwegian omtrent like mange og like lange forsinkelser som i 2016, da de også manglet piloter, skriver Dagens Næringsliv. Også SAS har blitt forsinket i sommer. 22,4 prosent av samtlige 22.603 registrerte flyginger var forsinket med i gjennomsnitt 38,1 minutter. Finske Finnair var det mest punktlige flyselskapet i Europa.

 

%d bloggere liker dette: