Flyselskap

Cathay Pacific fra København til Hong Kong

Cathay Pacific

Flyselskapet Cathay Pacific bekrefter at det fra 2. mai 2018 åpner en direkte rute mellom København og Hong Kong. Det er første gang på 19 år at det igjen er flyforbindelse mellom de to byene.

Den første avreisen fra Hong Kong finner sted 2. mai, og ruten vil bli betjent tre ganger i uken til slutten av oktober i sesongen. Ruten vil bli fløyet fra Kastrup  mandag, onsdag og fredag.

Hong Kong – Copenhagen eff 02MAY18 3 weekly A350 (seasonal service until 12OCT18)
CX227 HKG0110 – 0630CPH 359 135
CX226 CPH1355 – 0635+1HKG 359 135

Cathay Pacific vil sette inn ett av sine nye Airbus A350-900-fly, utstyrt med 280 seter i en tre-klasses konfigurasjon. Fremst i flyet er 38 seter på Business Class, 28 Premium Economy seter og totalt 214 passasjerer i Economy Class. Det blir den første A350-ruten fra Kastrup.

Cathay Pacific
Cathay Pacific – Business Class – Foto: Cathay Pacific

Cathay Pacific sjef “Flott reisemål”

Cathay Pacific CEO Rupert Hogg kaller København “et flott reisemål” for det kinesiske selskapets passasjerer.
“Vi er glade for å tilby den første direkte ruten mellom Hong Kong og København. Det er et flott reisemål som tiltrekker forretnings- og fritidsreisende fra hele verden. Med den nye direkte forbindelsen til denne fantastiske byen har vi lyttet til passasjerernes ønske om flere reisemuligheter, sier Rupert Hogg

Cathay Pacific
Airbus A350-900 – skal benyttes på ruten mellom København og Hong Kong

 

“Det er en milepæl i flyplassens ruteutvikling at Danmark nå har en direkte forbindelse til Hong Kong. Cathay Pacifics rute til den kinesiske millionbyen har stått øverst på listen over usikre destinasjoner fra Danmark. Det vil være til nytte for både vekst og turisme – og gi mange nye spennende reisemuligheter, sier Peter Krogsgaard, handelsdirektør på Københavns Lufthavn.

Hong Kong er en av de største usikrede helårsdestinasjonene fra København med 27.000 passasjerer per år, og viser statistikk fra Københavns Lufthavn. SAS flyr allerede til to destinasjoner i henholdsvis fastlands-Kina, Beijing og Shanghai.

Om selskapet

Cathay Pacific, IATA-kode CX, medlem av Oneworld-alliansen, er et flyselskap med hovedsete i Hongkong. Hovedbasen er Hongkongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.

Cathay Pacific er vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og snart etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.