Flyselskap

SAS enig med svenske piloter om ny avtale

tromsø Devaluering SAS resultater SAS fly storbritannia sas enig

Streikefaren er foreløpig over i Sverige for SAS etter at flyselskapet nå har kommet frem til en enighet om en ny treårig avtale med den svenske pilotforeningen. Det melder Dagens Industri.
De norske og danske pilotene sendte sist fredag ut et konfliktvarsel til flyselskapet fra det danske og de to norske pilotforeningene. Selv om svenskene har blitt enige med SAS, er en streik hos norske og danske piloter ikke utelukket. Forutsatt at partene ikke blir enige.
Ifølge DI, som siterer en pressemelding, skal partene ha blitt enige om å sammen fortsette arbeidet med kostnadsforbedringer, med fokus om å få til en tilpasset pilotkapasitet avhengig av de varierende behovene gjennom året.
SAS opplyser til E24 torsdag ettermiddag at det er berammet megling mellom selskapet og de norske og danske pilotene lørdag 9. og søndag 10. september.

SAS enig i Sverige

Parallelt med at det er brudd i forhandlingene om ny arbeidsavtale for pilotene i SAS, kjemper de en intern kamp mot utflagging og nye baser.

SAS jobber med å opprette nye baser i Malaga og London gjennom et irsk datterselskap, som har søkt om driftstillatelse. Rundt 100 pilotjobber skal plasseres utenfor Skandinavia, skriver Dagens Næringsliv.

EU-regler gjør at pilotene ikke kan forhandle om opprettelsen av de nye basene, og dette er dermed ikke en del av meklingen etter at det ble brudd i forhandlingene om arbeidsavtale. Men den interne konflikten gjør ikke forholdet mellom selskap og piloter bedre.

Kjemper mot utflagging

– Det er klart den saken har påvirket klimaet mellom partene negativt, sier Jens Lippestad, som leder Norske SAS-flyveres forening. Han er ikke nådig mot planene og mener selskapet burde kommet med et forslag til frivillig løsning.

SAS vil ikke kommentere saken i detalj, men skriver om den irske driftstillatelsen: «SAS har vært åpen med planene og involvert fagforeningene siden høsten 2016.»

%d bloggere liker dette: