Flyselskap

Ryanair CEO: Norwegian er snart “tom for cash”

tom for cash

Ryanairs-fargerike toppsjef Michael O’Leary hevder at konkurrenten Norwegian (NAS) har store økonomiske problemer og ikke vil overleve vinteren.

O’Leary fortalte til journalister i London: “Norwegian vil gå tom for cash innen fire eller fem måneder. De løper tom for cash. De løper rundt i blinde. ”

Norwegian nekter for at selskapet er i vanskeligheter, og en talsperson hevder at Ryanairs konsernsjefs kommentarer “har ingen rot i virkeligheten.”

Men O’Leary hevdet at: “Både Monarch og Norwegian er i trøbbel. Det er ingen hemmelighet blant flyselskapene at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever gjennom vinteren. De brenner penger.

“Norwegian har store fly-bestillinger, og de har ikke har penger til å betale for dem.”

Tom for Cash – ingen hemmelighet?

– Det er ingen hemmelighet i flymiljøet at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever vinteren. De brenner cash, fortsatte han, ifølge nettstedet travelweekley.

– Norwegian har gedigne flybestillinger som det ikke har penger til å betale for, fortsatte han.

O’Leary sa imidlertid også at de fremdeles snakker med Norwegian om en samarbeidsavtale, men at han ikke er sikker på om Norwegian fremdeles flyr om 12 måneder.

Norwegian tilbakeviser

Norwegian på sin side hevder ifølge Travel Weekly at de har tjent penger de siste 10 årene, har en god likviditet og i tillegg eier en betydelig andel av Bank Norwegian med en markedsverdi på over 17 milliarder kroner.

Monarch-sjefen, Andrew Swaffield, benektet ifølge nettstedet også nylig at Monarch er i trøbbel.

Foto: Ryanair

%d bloggere liker dette: