Flyselskap

Ny treårig avtale mellom SAS og Dansk Pilotforening

passasjerrekord svakt sas  Droppe langruter Dansk Pilotforening

SAS og Dansk Pilotforening (DPF) har torsdag kveld signert en ny avtale som viser en fortsatt felles ambisjon om å skape et langsiktig lønnsomt SAS.

Avtalen er i tråd med resten av det danske arbeidsmarkedet, og i tillegg har partene blitt enige om å arbeide sammen om kostnadseffektivitet, med fokus på å tilpasse pilotkapasiteten etter behov for fleksibilitet.

Endringene i luftfartsindustrien er nettopp påbegynt, og nøkkelen til fortsatt lønnsomhet er å møte behov og forventninger fra de reisende.

Dansk Pilotforening – enighet også i Sverige

Streikefaren er foreløpig over også i Sverige for SAS. Det ble klart etter at flyselskapet nå har kommet frem til en enighet om en ny treårig avtale med den svenske pilotforeningen.

Selv om svenskene og danskene har kommet til enighet med SAS, er en streik hos norske piloter ikke utelukket, såfremt partene ikke blir enige.

Ifølge DI, som siterer en pressemelding, skal partene ha blitt enige om å sammen fortsette arbeidet med kostnadsforbedringer, med fokus om å få til en tilpasset pilotkapasitet avhengig av de varierende behovene gjennom året.

SAS opplyser at det er berammet megling mellom selskapet og de norske pilotene lørdag 9. og søndag 10. september. De norske pilotforeningene skal møte i Grensen 3 hos Riksmekleren. Meklingen finner sted i helgen, med frist for å bli enig satt til midnatt natt til mandag.

Vil unngå konflikt

NHO Luftfart har forhandlet med pilotene på vegne av SAS. De bekrefter å ha fått varsel om brudd i forhandlingene, men vil ikke si hva som er kjernen i konflikten.

– Det går vi ikke inn på nå. Nå har saken havnet på Riksmeklerens bord. Og vi går ikke inn på de konkrete problemstillingene nå, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe til NTB.