Article

Stor cruise-undersøkelse fra Ving

Stor Cruise

Nylig gjennomførte Norges største reisearrangør Ving en undersøkelse der reiseentusiaster fra hele Norge delte sine tanker og meninger om cruise.

Disse reiseentusiastene utgjør Vings reisepanel som ble startet opp i 2012 og i dag består av i overkant av 64 000 personer.

– Her fikk vi inn over 12.000 svar, i tillegg til hele 1.384 fritekstsvar. Det er tydelig at cruise er et tema som engasjere.

Tonje Løkaas Fossum, Markeds– og kommunikasjonsdirektør i Ving.

Mange vil på cruise 

Svarene viser at 8 av 10 som deltok i undersøkelsen aldri har vært på cruiseferie utenfor Norden, men at hele 81% av disse kunne tenke seg en slik ferie.

– Det er jo et høyt antall, og det er gøy for oss som selger cruise å se at interessen er så stor. Samtidig viser resultatene at det fortsatt henger igjen noen gamle fordommer. Ikke minst en god del usikkerhet, knyttet til hvordan det egentlig er å være på cruise. Det er også, logisk nok, store ulikheter i oppfatningene til de som har reist på cruise tidligere og de som aldri har være på cruise, forteller Løkaas Fossum.

Gamle fordommer

Blant annet viser undersøkelsen at de som ikke har vært på cruise tenker at denne formen for ferie passer best for middelaldrende par. De som har vært på cruise mener imidlertid at det passer for alle alderskategorier.

– Mange av disse oppfatningene henger igjen fra gammelt av. Det har skjedd mye på cruisefronten de siste årene, og et cruise i dag er langt fra det samme som for 20 år siden. Det vet alle som har vært på cruise de siste årene, sier Løkaas Fossum.

I tillegg viser undersøkelsen at cruiseinteresserte nordmenn lurer på litt av hvert: Må man pynte seg til middag? Er det lange køer overalt? Er det trygt å ha barn om bord? Blir jeg sjøsyk? Og hva er egentlig inkludert i prisen?

– Det er forståelig at man lurer på mye. Vi har gode svar på alt dette, og våre reiserådgivere har veldig høy kompetanse når det gjelder cruise. Dessuten har vi gjort valgene svært enkle for reisende som bestiller gjennom oss. Det blir som å bestille en hvilken som helst pakkereise, sier Vings kommunikasjonsdirektør.

«Det har bare ikke blitt noe av» 

Det er dette hele 48 prosent av de spurte oppgir som årsak til hvorfor de ikke har vært på cruise før. 29 prosent svarer «Det virker dyrt» og 22 prosent svarer «Jeg er redd for at det skal bli kjedelig om bord.»

– Det er veldig interessant å se hvordan disse oppfatningene snus helt på hodet av de som har vært på cruise. Antallet som anser cruise som et dyrt feriealternativ mer enn halveres. Samtidig sier hele 70 prosent av de som allerede har vært på cruise at de assosierer denne ferieformen med ordet «komfortabelt», og nesten 40 prosent svarer at de synes cruise er spennende, sier Løkaas Fossum.

Mystic Cruises

Stor cruise undersøkelse – havnene lokker 

De som har vært og de som ikke har vært på cruise er enige om én ting. Det som lokker er først og fremst havnene skipet besøker, og det å få oppleve nye steder hver dag. Over 50 prosent svarer at kombinasjonen av sol, bad, by og kultur er viktig. De aller fleste ønsker også å kombinere cruise med en eller to overnattinger før og etter cruiset

– Stadig flere finner ut at denne ferieformen passer for stort sett alle som ønsker å oppleve nye og spennende steder hver dag samtidig som de har «hotellrommet» sitt på ett og samme sted. Blant de som har vært på cruise tidligere ser vi også at de setter stor pris på god service og god mat samt at det er en enkel og komfortabel måte å feriere på. Begge grupper foretrekker store skip med mange fasiliteter, slik at alle får en best mulig ferie, forteller Vings kommunikasjonsdirektør.

Mer enn bare charter 


Til tross for at mange reiselystne er svært interessert i cruise som ferieform, er mange likevel usikre på om det passer helt for dem. Over halvparten av de som ikke har vært på cruise før oppgir at de vil reise om de «blir mer sikker på at cruise passer for nettopp meg».

– Da er det viktig for oss å kommunisere at cruise rett og slett er hva du gjør det til selv. Som alle andre reiser vi tilbyr, uansett om det er charter, reiser du setter sammen selv eller cruise, har vi noe som passer for alle. Og når du reiser med oss trenger ikke å tenke på så mye mer enn å pakke kofferten, avslutter Tonje Løkaas Fossum.

%d bloggere liker dette: