Flyselskap

200 piloter akutt sykmeldt hos Air Berlin

EasyJet er akutt sykmeldt

Det konkursrammede tyske flyselskapet Air Berlin måtte tirsdag ettermiddag avlyse over 100 flygninger da rundt 200 piloter ble akutt sykmeldt.

Ledelsen raser og anklager de ansatte for å sabotere forsøket på å berge flyselskapet fra nedleggelse.

– I dag er Air Berlins eksistens truet, fastslår selskapets operasjonelle direktør Oliver Iffert i et internt notat som nyhetsbyrået DPA har sett.

Rundt 200 av selskapets 1.500 flygere har gitt beskjed om at de er blitt syke, opplyste Air Berlin tirsdag. Et stort antall flygninger måtte avlyses, både i Tyskland og til internasjonale destinasjoner som Los Angeles og Dubai.

Akutt sykmeldt – kan skyldes oppkjøp ?

Ifølge tabloidavisen Bild skyldes det høye antallet sykmeldinger en strid om flygernes mulige overførsel fra det konkursrammede selskapet til en mulig ny kjøper. Det avviser pilotforeningen Vereinigung Cockpit (VC).

– På ikke noe tidspunkt oppfordret VC dem til å melde seg syke, het det derfra.

Selskapets toppsjef Thomas Winkelmann mener flygerne «leker med ilden» med sin antatte protestaksjon. Allerede fredag utløper fristen for budgivere som kan være interessert i å ta over deler av Tysklands nest største flyselskap.

Om Air Berlin

Air Berlin er det nest største flyselskapet i Tyskland og det sjette største flyselskapet i Europa. Selskapet har sitt hovedkontor i Berlin og operative baser på Berlin-Tegel, Düsseldorf internasjonale lufthavn, Nürnberg lufthavn og Son Sant Joan lufthavn i Palma de Mallorca. Air Berlin og dets datterselskaper fraktet i 2010 33,6 millioner passasjerer.

Air Berlin har tidligere operert flygninger i Norge, med tre daglige flygninger mellom Oslo lufthavn, Gardermoen og Berlin-Tegel internasjonale lufthavn i Berlin. Denne ruten ble lagt ned 6. januar 2015.

Selskapet erklærte i august 2017 at det var insolvent, da Etihad (UAE) stoppet tilførselen av kapital. Driften har likevel fortsatt midlertidig, ved kreditter og lån fra det offentlige.

%d bloggere liker dette: