Article

Flere velger sol og bad i høstferien

Høstferie sol og bad

37 prosent planlegger å ta høstferie i år, viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse oppgir nærmere seks av ti at de planlegger å reise utenlands, og stadig flere oppgir sol og bad som formål for høstferien.

59 prosent oppgir at de skal utenlands på årets høstferie, og sol og bad oppgis som et av de viktigste formålene med årets høstferie. Dette kommer i tillegg til tid sammen med familie og venner. 34 prosent av de ferierende oppgir at sol og bad er formålet med ferien, noe som er en oppgang fra 31 prosent i fjor.

-Det kan virke som høstferien utpeker seg som et stadig klarere alternativ for utenlandsferie med sol og bad enn tidligere. Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høsten som vi kan. For mange er dette også siste mulighet til å sikre seg en sol- og badeferie med familien før høsten og vinteren setter skikkelig inn, sier direktør i Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril.

Sol og bad

Ikke alle som tar høstferie skal på utenlandsreise. 23 prosent av de feriereisende oppgir at de vil tilbringe ferien på privat hytte i Norge.

-Hyttelivet holder stand, og mange ønsker seg rolige eller aktive dager ved hytta i Norge i frisk høstluft, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann.

Undersøkelsen ble gjennomført i mai i 2017 av Opinion for Virke.