Credit cards Flyselskap

Her er 5 gode tips til billigere flybilletter

Ingen vil ta ansvar billigere flybilletter

Verden blir stadig mindre, og nordmenn drar oftere på ferie. I denne artikkelen får du 5 tips til hvordan du enkelt kan få tak i de rimeligste flybillettene.

  1. Bestill til riktig tidspunkt – på riktig tidspunkt

De aller fleste er klar over at det er dyrere å dra på ferie midt i fellesferien enn i mars. Dersom du har muligheten til å legge ferien til en uke eller to utenom de mest populære ferietidene kan du spare mye penger.

I tillegg er de fleste enige om er at det er lurt å være ute i god tid. De billigste billettene går først – og dermed blir flybillettene dyrere og dyrere jo nærmere avreisedagen du kommer. Likevel er det ikke slik at det alltid lønner seg å være tidlig ute. Kampanjer og tilbud kommer som regel bare noen få uker eller dager før avgang, fordi flyene da må fylles.

Forskerne og økonomene Marc Möller and Makoto Watanabe ønsket å finne det optimale tidspunktet der flybillettene blir solgt billigst. I sin studie kom de frem til at billettene er billigst akkurat åtte uker før avreise, og dette har vist seg å stemme godt overens med sannheten.

Det mange også kanskje ikke er klar over er at hvilken ukedag du bestiller billettene kan ha noe å si. Pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø, og professor ved NHH, Frode Steen, er samstemte og påpeker at det ikke er forskjell på prisene basert på ukedager og tidspunkt på døgnet. Likevel er det et faktum at flyselskapenes nettsider styres av trafikk. På tirsdager, og til en viss grad også lørdager, er etterspørselen minst. Det kan det derfor være verdt å holde en ekstra utkikk etter billige billetter disse dagene.

  1. Bruk flere søkekilder – og sammenlign

Nesten uansett hva du skal kjøpe vil det lønne seg å sammenligne ulike tilbydere – flybilletter er intet unntak. Det lønner seg å bruke flere søkemotorer for å være sikker på at du får tak i de billigste flybillettene – Prisene kan nemlig variere fra nettsted til nettsted. Finn, Momondo og Expedia er gode eksempler på ider som tilbyr sammenligning av flybilletter.

I tillegg bør du søke etter billetter direkte hos flyselskapene. Noen ganger har de nemlig tilbud eller kampanjer som ikke dukker opp på sammenligningssidene. Du kan være tjent med å følge de ulike flyselskapenes nyhetsbrev og sosiale medier. Informasjonssjef i SAS, Knut-Morten Johansen, forklarer at det alltid lønner seg å følge med på billettkampanjer, da deres desidert billigste billetter går ut i forbindelse med disse.

  1. Se opp for gebyrene – unngå “lavprisfellene”

Ofte kan flyselskaper skilte med ultra-billige flybilletter. Vær oppmerksom på at den oppgitte prisen oftest kun gjelder for én person med håndbagasje. Den fremhevede billettprisen du får oppgitt er derfor ikke nødvendigvis den endelige, ettersom du ofte må betale ekstra for blant annet setevalg, fast-track, boardingpass og innsjekket bagasje.

Dersom du ikke har behov for noen av disse tilleggstjenestene kan disse billettene være akkurat så gode som de høres ut som, men pass alltid på de ekstra gebyrene som plutselig dukker opp både her og der. Dette gjelder for så vidt ved kjøp av alle billetter, ikke nødvendigvis bare de som ser aller billigst ut.

  1. Betal for reisen med et kredittkort

De fleste kredittkort inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring, så da slipper du å betale ekstra for dette. Vær oppmerksom på at minst halve reisen må være betalt med kredittkortet, for at reise- og avbestillingsforsikringen skal være gyldig.

Sett deg inn i hva som gjelder av vilkår og retningslinjer før du velger hvilket kort du skal bruke. Vilkårene varierer nemlig hos ulike tilbydere, med blant annet forsikringssummer, antall dager man er dekket og hvem som er dekket. Noen kredittkort opererer med at kun kortholder er dekket, mens andre kan inkludere ektefelle, hele familien – og i noen tilfeller hele reisefølget.

Kredittkort med reiseforsikring inkluderer også flere fordeler. Enkelte kredittkort gir for eksempel rabatt på hotell, dagligvarer eller drivstoff. Noen har gratis uttak i utlandet, mens andre igjen gir muligheten til å utsette betalingen utover de rentefrie dagene mot en ekstra kostnad. Derfor er det viktig å sammenligne kredittkort for å finne det som passer best for deg og dine behov.

  1. Opptjen og bruk flybonus

En annen måte å få billigere flybilletter på er å bruke kredittkort til å samle opp bonus. Avhengig av hvilket kort du velger kan du opptjene poeng enten ved å bruke kortet til å booke hotell, leiebil, fly eller ved kjøp av dagligvarer. Bonuspoeng kan brukes til å kjøpe nye flyreiser, oppgradering, hotellopphold, leiebil m.m. I noen tilfeller er det også mulig å kjøpe forbruksvarer med bonuspoeng.

kan koste orkanen harvey

 

To gode eksempler på kredittkort med flybonus:

Bank Norwegian-kortet (CashPoints)

Årsavgift: 0,-

Du får 250 CashPoints første gang du bruker kortet!

 

Det er mange måter å opptjene CashPoints på. Du får blant annet 5% CashPoints ved kjøp av LowFare-billetter, 20% på Flex-billetter og 1% på alle andre kjøp. Når du har samlet opp nok CashPoints kan du bruke de til å betale for blant annet flybilletter, ekstra bagasje, setereservasjon og billettendringer.

 

Andre fordeler: Gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt for med kortet. I tillegg byr kortet på gebyrfritt minibankuttak i utlandet.

American Express Platinum (EuroBonus)

Årsavgift: 1700,-

Du får 12.000 poeng i velkomstgave!

 

Opptjen 20 EuroBonus Ekstrapoeng for hver kr 100 på alle kjøp. Poengene kan blant annet brukes til å betale for flyreiser, leiebil, hotell, tilgang til lounge og oppgradering av flybilletter.

 

Andre fordeler: Gratis reise- og avbestillingsforsikring dersom minimum halve reisen er betalt for med kortet. Du kan få kjøpsforsikring, samt dekket egenandel ved skade på leiebil. I tillegg kan du få tilgang til Concierge Service og lounger på flyplasser verden over.

 

 

 

God tur!

 

%d bloggere liker dette: