Flyselskap

Emirates bestrider krav om EU-kompensasjon

to gratis overnattinger krav om EU-kompensasjon

Det Dubai baserte flyselskapet Emirates bestrider krav om EU-kompensasjon for flyvninger inn- og ut av EU. Selskapet søker nå juridisk rådgivning etter at en Britisk domstol hevder at passasjerer kan kreve erstatning for forsinkelser i tråd med EUs regler.

Britisk Court of Appeal (lagmanssretten) avsa dom mot Emirates i en rettsak for å avgjøre om lovgivningen gjelder ikke-EU-baserte flyselskaper. Europakommisjonens lov (EC 261) datert 2004 gir passasjer rett til erstatning dersom fly er forsinket med inntil EUR 600 i per reisende. Reglene skal omfatte flyvninger fra EU, samt flyvninger til EU-flyplasser med et EU-basert flyselskap.

Ikke-EU baserte flyselskaper som Emirates, Etihad Airways, Singapore Airlines, American Airlines og Turkish Airlines har imidlertid i mange år hevdet at lovgivningen ikke gjelder for langdistansefly med forbindelser på EU-flyplasser. De hevder at de derfor ikke har rett til å utbetale kompensasjon til passasjerer i tilfelle forsinkelser under flyet.

Krav om EU-kompensasjon

UK Court of Appeal avgjorde fredag ​til fordel for en passasjer som hadde anlagt sak mot Emirates. Det Dubai baserte flyselskapet sammen med tre øvrige ikke-EU selskaper hevder at hvis passasjerens avbrutte transfer er utenfor EU er de ikke ansvarlige for å betale erstatning.

Britisk media rapporter sa at beslutningen kunne åpne for millioner av passasjerer å kreve erstatning mot ikke-EU-selskaper for tidligere forsinkelser.

Men Emirates antydet det ville forsøke å utfordre beslutningen. En talsmann fra Emirates sa: “Vi er veldig skuffet over Court of Appeal’s avgjørelse i forbindelse med anvendelsen av EC261 på våre ruter fra Storbritannia som involverer et stoppested i Dubai. Vi søker derfor juridisk rådgivning om våre alternativer.”

I pressemeldingen heter det videre. “Vårt engasjement for utmerket kundeservice vil ikke bli kompromittert. Vi vil fortsette å alltid sette sikkerheten til våre passasjerer og mannskap først. Og å sikre at eventuelle drifts forstyrrelser blir holdt på et minimum.”

“Som en av verdens største flyselskaper har vi alltid ivaretatt alle juridiske krav og forskrifter. Dagens avgjørelse vil ikke påvirke dette engasjementet.”

 

%d bloggere liker dette: