Flyselskap

Lufthansa snuser på konkursboet til Alitalia

konkursboet til Alitalia

Forrige uke snakket Lufthansa-sjefen Carsten Spohr, om at han ikke var mot å kjøpe opp restene av Alitalia, forutsatt at prisen var riktig, og at man slapp å ta med seg forpliktelser fra gamle dager.
I dag ryktes det at Lufthansa har 500 millioner euro på lur, og at de er interessert i å kjøpe flyvirksomheten fra det insolvente italienske flyselskapet. Kjøpesummen utgjør cirka 4,65 milliarder norske kroner.
Zeit- Online melder samtidig at den italienske stat vil utsette salget til april 2018. Ifølge den tyske avisen skal myndighetene ha utstedt et nytt lån på hele 300 millioner euro, for å holde liv i selskapet frem til våren.
– Vi vil ha mer tid til å undersøke tilbudene, sier den italienske transportministeren Graziano Delrio, ifølge Zeit.

Den italienske staten holder liv i det insolvente flyselskapet med Euro lånet. Fristen for salg er blitt utsatt til slutten av april 2018.

Regjeringen i Roma har utvidet lånet til konkursselskapet fra november i år til september 2018. Ministerrådet bestemte seg for også å øke lånerammen med ytterligere 300 millioner euro på fredag. Pengene skal brukes til å sikre lønnsutbetalinger til ansatte fram til salgsdato. I begynnelsen av mai hadde luftfartsselskapet fått en kreditt på ca 600 millioner euro i seks måneder etter at den tidligere statsbanken hadde innvilget konkurs. Dette lånet skulle ha blitt betalt tilbake innen november. Inntil da må salget avgjøres. Fristen for et bindende tilbud til Alitalia skal avsluttes innen mandag ettermiddag.

Ønsker samlet salg av konkursboet til Alitalia

Lufthansa har annonsert at selskapet er interessert i et «nytt Alitalia», men ikke i selskapets nåværende tilstand. «Vi ønsker oss mer tid til å sjekke budene,» sa den italienske samferdselsministeren Graziano Delrio. Vi ønsker å selge hele selskapet og ikke stykkevis og delt.

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair har allerede fremmet ønske om å kjøpe deler av det svært gjeldstyngede italienske flyselskapet Alitalia i august. Ryanair er spesielt interessert i Alitalia langdistanseruter. Innen dette segmentet mener ledelsen i Ryanair at er det et stort vekstpotensial.
Det italienske flyselskapet har vært i krise i årevis, og i likhet med Air Berlin, holdt kunstig i live av det Abu Dhabi baserte selskapet Etihad. Statsminister Paolo Gentiloni vil forhindre at Alitalia blir ødelagt. Selskapet sysselsetter mer enn 11.000 personer.

%d bloggere liker dette: