Flyselskap

Widerøe er verdens mest punktlige flyselskap

verdens mest punktlige

Widerøe er igjen rangert som verdens mest punktlige flyselskap. Driftsdirektøren gir ansatte med hodet og hjertet på rett plass, æren.

Det er det amerikanske analyse- og statistikkselskapet FlightStats som for andre måned på rad har Widerøe på toppen av lista over hvilke flyselskaper som er mest presise. Listen inneholder over 200 flyselskaper fra hele verden, og deles inn i ulike klasser etter størrelse og geografisk tilhørighet.

Både i august og september toppet Widerøe denne listen, uavhengig av klasse, med 93,37 prosent punktlighet i august og 95,27 prosent i september.

Verdens mest punktlige – tøffe forhold

– Dette er stort for et lite flyselskap som Widerøe. Vi har over 10.000 flygninger hver eneste måned, og målet er å være i rute hver eneste gang, sier driftsdirektør Morten Skoglund i Widerøe.

– Vi har vært blant Europas mest punktlige flyselskaper gjennom flere år. I fjor ble vi «Europamestere», og nå har vi altså nådd den absolutte verdenstoppen, sier Skoglund. Han påpeker at det ikke er noen selvfølge at Widerøe skal klare å være så punktlige som selskapet er.

– Vi opererer tross alt i arktisk klima, med svært skiftende værforhold. Hverdagen består ofte av både tåke, vind, regn, snø og is. Mange av våre ruter flyr over fjord og fjell, og lander på korte rullebaner, sier driftsdirektør Morten Skoglund.

– Hodet og hjertet på rett plass

Driftsdirektør Skoglund roser sine ansatte i alle ledd, og mener de skal ha en god del av æren for gode resultatene.

– Både de som jobber i cockpit, i kabinen og på bakken, har lang erfaring og får god trening i å takle de utfordrende flyforholdene. De står på hver dag for at passasjerene skal komme trygt frem. De har hodet og hjertet på rett plass, sier Skoglund.

%d bloggere liker dette: