Hotel

Ny rekord i hotellovernattinger i sommer

Continental
I sommermånedene juni, juli og august ble det totalt registrert 8,5 millioner overnattinger på norske hoteller. Det er ny rekord i antall overnattinger.

Den gamle rekorden fra sommeren 2016 er dermed slått med 2 prosent, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Antall norske hotellovernattinger i sommermånedene økte med 2 prosent til 5,3 millioner, mens økningen for utenlandske overnattinger var på 0,5 prosent sammenlignet med samme tidsrom i 2016. Til sammen ble det registrert 3,2 millioner utenlandske overnattinger i sommer.

Utlendinger sto for rundt 38 prosent av hotellovernattingene, og de fleste kom fra Tyskland. Deretter fulgte gjester fra USA, Kina, Sverige og Storbritannia. Amerikanske gjester sto for den største økningen med hele 31 prosent flere overnattinger.

Ny rekord – Oslo mest populært

Mest populære sted i Norge å overnatte blant tyskerne var Oslo, som utgjorde 19 prosent av deres overnattinger her til lands. Deretter følger Hordaland med 14 prosent og Nordland med 11 prosent. Blant amerikanerne dominerte Oslo og Hordaland enda kraftigere og utgjorde henholdsvis 33 og 27 prosent, melder SSB.

Overnattinger på campingplasser økte med 16 prosent denne sommeren, og overnattinger på vandrerhjem med 4 prosent. Overnattinger på hyttegrender gikk derimot tilbake med 6 prosent.

%d bloggere liker dette: