Flyselskap

Prisen på flybilletter til USA har stupt

New York har stupt

Prisene på flybilletter mellom Norge og USA er på et historisk lavt nivå. I tillegg spås det at prisene vil falle enda mer.

Gjennomsnittsprisene til New York har falt med 43 prosent siden 2010, ifølge tall som Norsk Flyprisindex offentliggjorde onsdag. Til Los Angeles er prisfallet på 28 prosent, skriver Aftenposten.

Tross de historisk lave prisene, spår den ansvarlige bak undersøkelsen at prisene vil fortsette å falle.

– Jeg spår at prisene vil falle enda mer, sier konserndirektør for søkemotoren Travelmarket.no, Ole Stouby, til avisen.

Prisen til USA har stupt

De lave prisene skyldes at flere selskaper melder seg på i priskonkurransen.

– De etablerte flyselskapene følger konseptet til lavprisselskaper som Norwegian på interkontinentale og europeiske flyreiser. Det betyr at flybillettene blir enda billigere, fortsetter Stouby.

Norsk Flyprisindex har så langt funnet følgende priser til amerikanske byer tur/retur: Bergen til New York med Norwegian koster 1.773 kroner og billettene fra Bergen til Los Angeles med KLM ligger på 2.857 kroner. Fra Oslo til Los Angeles med Air Canada koster en billett 2.630 kroner mens fra Trondheim til samme by med Delta Air Lines og KLM koster billetten 3.308 kroner.

Om Norsk Flyprisindex

Norsk Flyprisindeks publiseres hver måned og viser utviklingen i flyprisene til ti utvalgte europeiske og oversjøiske destinasjoner. Norsk Flyprisindeks publiseres av reisesøkemotoren travelmarket.no.

%d bloggere liker dette: