Flyselskap

Solid passasjervekst for Finnair

Finnair med vårkampanje til østen

Finnair hadde en økning i passasjerveksten med en femtedel i oktober.

Finnair hadde en vekst i passasjertrafikken (RPK) på 19,9 prosent i oktober 2017, sammenlignet med samme periode året før, heter det i en fersk trafikkoppdatering fra selskapet.

Samtidig økte Finnairs samlede kapasitet målt i antall tilgjengelige setekilometer med 6,8 prosent fra år til år (2016).

Flyselskapet transporterte totalt 1,06 millioner passasjerer i oktober, som tilsvarer en økning på 13,2 prosent mot samme periode i fjor.

Kapasiteten i Finnairs største trafikkområde, Asia, økte med 24,2 prosent i oktober og trafikken økte med 27,2 prosent. Kabinfaktoren var 82,0 prosent, opp 2,1 prosentpoeng.

 

Om Finnair

Finnair er Finlands største flyselskap og har sin hovedbase på Helsinki-Vantaa internasjonale lufthavn. Morselskapet med dets datterselskaper dominerer både det innenlandske og internasjonale flytrafikkmarkedet i Finland. Selskapet transporterte 8,5 millioner passasjerer i 2005 på sine 16 innenlands og 55 internasjonale destinasjoner. Finnair er medlem av selskaps alliansen OneWorld.  Finnair har mottatt fire stjerner av det uavhengige byrået Skytrax.

Selskapet ble etablert i 1923 under navnet Aero OY. Selskapet opererte de første årene innenriksfly i Finland, samt enkelte flyvninger til og fra Estland. Under andre verdenskrig møtte selskapet mye motstand, spesielt med tanke på at det finske luftforsvaret tok over halvparten av selskapets flåte. Etter krigens slutt kjøpte staten seg opp i selskapet, og reetablerte det som et flyselskap med et utstrakt europeisk rutenettverk.

Selskapet begynte på midten av 80-tallet å satse på direkteruter til Asia, og grunn av Finlands strategiske plassering øst i Europa begynte mange europeiske flyselskaper å føre trafikk som skulle videre til østen gjennom selskapets base i Helsingfors. Selskapet ble notert på den finske børsen i 2007.

Selskapet satser tungt på ruter i Europa og Asia, og markedsfører seg selv som Det raskeste flyselskapet mellom Europa og Asia. Selskapet har også ruter til enkelte destinasjoner i Nord-Amerika.