Flyselskap

Han Ottar er snart “airborne”

 

FlyVikings fjerde maskin som har fått viking-navnet Ottar er snart i lufta. Kaptein, eier og gründer Ola Giæver flyr selv maskinen hjem til Tromsø lufthavn Langenes.

Flyet har foreløpig registrering C-FTKH og vil snart få den norske registreringen LN-FVD. Maskinen ble levert ny til Ryukyu Air Commuter i Japan i 1997, og ble i januar i år kjøpt  av Avmax Group som også har levert de tre første flyene til FlyViking. Vi publiserte sent tirsdag kveld at det kan bli et tett-race mellom FlyViking og Widerøe på vei over Canada, Grønland via Island til Tromsø.

LN-FVD har fått et eget viking-navn. Denne gangen falt valget på Ottar, og maskinen kommer til å operere på FlyVikings ruter i tillegg til Gunnhild, Faravid og ToreHund. Planen er å starte ferden til Norge fra Calgary sent onsdag kveld lokal tid, og også denne gang er ruten planlagt å gå via Churchill, Iqaluit, Nuuk, Reykjavik og til Tromsø. Styrmann på ruten er Pierre Favre.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Flight-plan for han Ottar

Forsinket – Ottar

I følge “flight-plan” skulle han Ottar ha tatt av fra Calgary klokken 15:36 lokal tid (MST – Mountain Standard Time). Det vil si akkurat i skrivende stund. Per Facebook Messenger bekrefter Kaptein Ola Giæver at det er noen forsinkelser. Han bekrefter at avgangen er planlagt til mellom 19:00 – 20:00 lokal tid. Flyvningen blir derfor utsatt ett par timer, og vil først ha take-off når vi står opp på torsdag.

 

 

%d bloggere liker dette: