Flyselskap

To Boeing 747-400 gir netthandelrekord på Taobao

Taobao

To Boeing 747-400 maskiner er solgt på et Alibaba-eid-netthandelsted for 48 millioner dollar, noe som gir jumbojetene den høyeste salgsverdi noensinne for auksjonstjenesten Taobao.

De to maskinene av typen “Queens of the Sky”, og stammer fra et konkurs flyfraktselskap, Jade Cargo International. Etter netthandelen ble flyene solgt til det kinesiske logistikkfirmaet SF Express, ifølge noteringen.

“Intermediate People’s Court” i Shenzhen City (bostyre-advokatene), hadde forsøkt seks tidligere offline auksjoner, melder BBC. Dette var før flyene ble lagt ut til salgs på nettportalen Taobao.

Budkamp på netthandel portalen Taobao

Budene på et av flyene åpnet mandag på 135 millioner yuan, med 27 bud plassert før det endelige salget på godt 162 millioner yuan, eller rundt 25 millioner dollar.

Et tredje fly forble usolgt på grunn av at bare en kjøper registrerte seg til budrunden, ifølge det kinesiske nyhetsbyrå Xinhua.

Budene er fortsatt ikke det høyeste salget på det nettbaserte handelsportaler, ifølge BBC. Det største enkelt salget er og forblir en superyacht som gikk for $ 85 millioner på eBay i 2006.

Alibaba, eBay og Boeing har enda ikke besvart forespørsler om kommentarer til salget.

Salget representerer siste kapittel i Boeing 747s lange historie. Jumbo-jetten har nådd pensjons alder som passasjerfly, selv om de fortsatt anvendes som rene fraktfly. Tidligere i november pensjonerte United Airlines B747 fra sin flåte med en siste flytur til- og fra Hawaii. Delta Air Lines er enn så lenge det siste amerikanske flyselskapet som opererer flyet, og har planlagt sin siste kommersielle flyreiser med på 747-400 innen utgangen av 2017.

Om Taobao

Taobao (kinesisk Táobǎo) er et online auksjonsselskap. Selskapet  ble grunnlagt i 1999 av Jack Ma og tilhører dem kinesiske Alibaba-gruppen.

Med 39,9 millioner brukere er det Asias største internet-auksjonsplattform. Tilknyttet auksjonsportalen er onlinebetalingssystemet AliPay.

%d bloggere liker dette: