Flyselskap

Ferieøya Bali – Vulkanutbrudd stanser flytrafikk

vulkanutbrudd

Et nytt vulkanutbrudd på Bali har ført til at minst 28 flyginger til og fra øya er innstilt. Tusenvis av turister kommer ingen vei.

Vulkanen Agung på den populære ferieøya Bali spydde søndag morgen aske 4.000 meter opp i været, og tykk grå røykskyer la seg over området.

Ngurah Rai-flyplassen er fortsatt åpen, men 28 flyginger til og fra øya er innstilt. Det har rammet minst 2.000 flypassasjerer, de fleste fra Australia.

Det er det andre utbruddet fra Agung på en uke.

Vulkanutbrudd – gjentar seg

– I 8.30-tiden pågikk utbruddet fortsatt, sa talsmann Sutopo Nugroho søndag og la til at farenivået er uendret, én grad under det høyeste nivået.

22. september ble farenivået hevet til høyeste grad, noe som førte til at mer enn 130.000 mennesker forlot sine hjem og søkte tilflukt i midlertidige leire av fryktet for et forestående utbrudd.

Sent i forrige måned nedgraderte myndighetene farenivået et hakk etter en jevn nedgang i vulkanaktiviteten.

Sutopo opplyste at rundt 25.000 mennesker fortsatt er evakuert.

Sist det var utbrudd fra den 3.031 meter høye Agung-vulkanen var over en periode på nesten et år fra 1963 til 1964. Da mistet rundt 1.200 mennesker livet.

Om Bali

Bali er en øy og provins i Indonesia. Provinsen inkluderer noen få tilliggende øyer til hovedøya Bali. Hovedstaden er Denpasar. Bali ligger i de vestligste av De små Sundaøyene, mellom Java i vest og Lombok i øst. Bali er en av Indonesias 34 provinser med provinshovedstaden mot sør på øya. Den er også det viktigste turistmålet i landet og er kjent for sin høyt utviklede kunst; inkludert dans, skulptur, malekunst, lærarbeider, metallarbeider og musikk.

Bali ligger 3,2 km øst for Java og ca. 8 grader sør for ekvator. Mellom Bali og Java ligger Balistredet. Fra øst til vest er øya ca. 153 km bred og strekker seg ca. 112 km fra nord til sør. Landarealet er 5 416,4 km² (øya Bali).

Fjellene midt på øya strekker seg over 3 000 moh. Det høyeste er Gunung Agung (3 031 moh.) kjent som «moderfjellet» og er en aktiv vulkan.

Balis to største byer er hovedstaden Denpasar og den tidligere hovedstaden Singaraja.

%d bloggere liker dette: