Flyselskap

EU godkjenner easyJets kjøp av air berlin

Berlin Tegel EU kommisjonen

EU-kommisjonen har godkjent at britiske Easyjet kjøper deler av konkursboet etter Air Berlin, uten noen vilkår. Det skriver kommisjonen i en pressemelding.

Etter å ha gått gjennom saken konkluderer kommisjonen at kjøpet ikke vil ha en negativ effekt på konkurransen som følge av at Easyjet får økt antallet slot-tider ved en rekke flyplasser i Tyskland.

Kommisjonen sier at Easyjet uansett vil være i en svært krevende konkurranse med både Ryanair og Lufthansa, melder svenske Direkt.

Kommisjonens undersøkelse fant at kjøpet ikke ville føre til noen forverring av konkurranse situasjonen på grunn av easyJets økte antall landings-rettigheter på, for eksempel, Berlin Tegelflygplats (TXL).

EU godkjenner easyJet – forbehold til Lufthansa

På samme måte vil easyJet fortsatt bli utsatt for hard konkurranse fra både Lufthansa og Ryanair, kommer det frem av kommisjonens vurdering. Denne undersøkelsen er uavhengig av Kommisjonens gjennomgang av Lufthansas kjøp av andre deler av Air Berlin.

I EU kommisjonens gjennomgang av Lufthansa tilbud, er det tatt noen forbehold. Lufthansa er informert om dette og har mulighet til å løse innvendingene som Kommisjonen har. Fristen for kommisjonens kontroll i første fase er 21. desember.

Air Berlin gikk konkurs den 15. august

Kampen om Berlin Tegel

Berlin–Tegel internasjonale lufthavn (Flughafen Berlin-Tegel) er en av to lufthavner i Berlin. Den ligger i den nordlige bydelen Reinickendorf. I 2015 hadde lufthavnen en trafikk på 21 millioner passasjerer.

Lufthavnen ble bygget av franske hæringeniører på 48 dager under Berlinblokaden i 1948 for å transportere forsyninger til den beleirede byen. Da flyplassen var ny hadde den en rullebane på 2,4 km, den lengste i Europa. Flyplassen ble modernisert på 1970-tallet, og begynte å erstatte Tempelhof lufthavn som Vest-Berlins viktigste lufthavn. Tempelhof var omgitt av moderne bybebyggelse, og rullebanene var for korte til moderne jumbojeter.

Det var planlagt å legge ned lufthavnen 2. juni 2012 i forbindelse med at alle sivile lufthavner ved Berlin skal slås sammen til Berlin Brandenburg lufthavn. Denne var planlagt åpnet dagen etter. Imidlertid er åpningen av den nye flyplassen utsatt.

%d bloggere liker dette: